Casper og Frank filmer i Tommerup: - Vi er vilde med Fyn

Castet til Casper Christensen og Frank Hvams nye film er spækket med stjerner fra comedyscenen i Danmark. Magnus Millang, der blandt andet er kendt for "Danish Dynamite", er på rollelisten, der også tæller Mia Lyhne, Lars Hjortshøj og Peter Gantzler.
Foto: Peter Leth-Larsen

Casper og Frank filmer i Tommerup: - Vi er vilde med Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Makkerparret Casper Christensen og Frank Hvam nyder at optage scener til deres nye film, Dan-Dream, på Fyn.

Toftevej i Render var onsdag eftermiddag slet ikke, som den plejer at være.

Midt på vejen stod nemlig et skilt med ordet "FILM­OPTAGELSER".

Toftevej havde besøg af et stort kuld af Danmarks største comedystjerner, blandt andre Casper Christensen, Frank Hvam, Lars Hjortshøj og Magnus Milang, der i øjeblikket filmer makkerparret fra Klovns nyeste film, der går under navnet Dan-Dream.

Filmen handler om en håndfuld danske pionerer, der arbejder med idéen om at skabe en el-bil. En historie, der er blevet inspireret af den virkelige verden.

- Vi er blevet inspireret af et klip fra vores egen barndom i 80'erne, hvor den første danske el-bil bliver vist frem for verdenspressen i Forum i København, fortæller Casper Christensen.

Fremvisningen endte dengang som en fiasko, da el-­bilen kørte galt på cykelbanen i Forum efter bare ti meter.

- Uanset om de var lidt til grin dengang, mener vi, at de havde fat i noget, og at de måske bare var foran deres tid, siger Frank Hvam.

Filmholdet havde onsdag inviteret hele Danmarks presse med til en dag på settet, hvor der blev indspillet en scene undervejs. Til højre ses MetroXpress? udsendte journalist.
Filmholdet havde onsdag inviteret hele Danmarks presse med til en dag på settet, hvor der blev indspillet en scene undervejs. Til højre ses MetroXpress? udsendte journalist.
Foto: Peter Leth-Larsen

Fynske filmoptagelser

De seneste fem uger har filmholdet skudt scener på Fyn, hvor de blandt andet har filmet i både Haarby, Assens og nu også Render.

Derfor havde filmholdet inviteret Danmarkspressen til Toftevej for at give et kig ind i det nye filmunivers, der får premiere til marts næste år. En univers, der er spækket med komik og en god fortælling.

For Fyn-debutanterne Casper Christensen og Frank Hvam har det har været en fantastisk god oplevelse at filme på Fyn for første gang.

- Vi har fået en helt vildt god modtagelse, og det er så fedt, at vi kan spærre vejene af. Når vi optager i København, og folk kommer hen til en afspærring, så tænker de, at det ikke gælder for dem.

- Men folk her er enormt søde, nysgerrige, og de stiller mange spørgsmål. Nogle har haft havestole med og siddet og kigget på, at vi har filmet i otte-ni timer, siger Casper Christensen.

Makkerparret er ikke i tvivl om, at områderne i Assens Kommune er perfekte til den stemning, de skal skabe i deres film.

- Filmen foregår jo i 80'erne i provinsen. Så vi skulle finde et sted, der både kunne repræsentere 80'erne og provinsen. Og der er dele af Fyn, der så smukt stadig repræsenterer 80'erne. Det er ligesom vores svar på Korsbæk, siger Frank Hvam og fortsætter:

- Vi har gode erfaringer med at lave film i provinsen. Det gjorde vi også med den første Klovn-film. Det gør vi nu igen. Her er højt til loftet, man får lov til mange ting, og det hele går stærkt, siger han.

- Der er meget smukt her, og det er jo en meget dansk film om danske pionerer. Det kan bare ikke blive meget mere H.C. Andersen-agtigt med heste og alle de krogede veje, siger Casper Christensen, der til forskel fra Klovnfilmene spiller hovedrollen i Dan-Dream.

Væk fra Klovnuniverset

De to komikere er uden tvivl bedst kendt for deres Klovnunivers, hvor komikerparret spiller en udgave af sig selv.

Men det har været rart for de to at komme lidt væk fra det univers, de har haft så stor succes med.

- Vi ville gerne lave noget andet end Klovnuniverset, så vi har skruet på alle de knapper, vi kunne, for at komme et andet sted hen, siger Casper Christensen, der mener, at det har været dejligt at spille en noget rarere karakter end den fiktive Casper fra Klovn.

De to komikere mener, at historien om de danske pionerer med el-bilen har været en fantastisk inspiration.

- Det interesserer os med mennesker, som tænker stort og vil noget mere, fordi der er en kæmpe energi i det. Vi kender det lidt fra os selv, så det er klart, at den energi interesserer os, siger Casper Christensen.

Optagelserne på Fyn slutter i næste uge.

Casper og Frank filmer i Tommerup: - Vi er vilde med Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce