SÅDAN GØR ANDRE

I grænsekommunen har man i nogle år haft et campus-projekt, hvor man tager de unge seriøst og har flere parter med i processen om at skabe et positivt unge- og uddannelsesmiljø.

Aabenraa: Den store campus-drøm for Foreningen Glamsbjerg og Assens Ungeråd findes i det sydlige Danmark - nærmere bestemt Aabenraa.

For foreningen og rådet har tidligere besøgt kommunen ved den tyske grænse, da den er to-tre år foran med campus-tankerne i "Aktiv Campus Aabenraa", hvor de blev meget inspireret af det, der foregår der. Derfor har Fyens Stiftstidende spurgt Susanne Gram Skjønnemann, campuskoordinator ved Aabenraa Kommune, hvad det er, der lykkedes med deres campus-projekt.

- Noget af det, vi synes fungerer rigtig godt, er, at vi har nedsat et ungeråd, som vi kalder CampusRåd, hvor der sidder unge fra alle uddannelserne i byen, siger hun og fortsætter:

- Derudover har vi nedsat et Campus Kontaktudvalg, hvor det er ledelsen fra de ni uddannelser, vi har i byen, som sidder med sammen med Business Aabenraa, de to biblioteker - et dansk og tysk - Arena Aabenraa og repræsentanter fra kommunen samt formandskabet fra CampusRådet.

- De to enheder er to rigtig gode enheder i forhold til at få et samarbejde på tværs op at stå og lave nogle fælles events og snakke om fælles muligheder og udfordringer, og hvordan kan vi løse det i fællesskabet, siger campuskoordinatoren.

Mange ideer

Susanne Gram Skjønnemann fortæller, at noget af det vigtigste er få taget de unge med råd hele vejen igennem processen og ikke lave noget, hvor de ikke har været med fra start.

- Ofte får man lavet noget, hvor man enten ikke får spurgt de unge, og så var det slet ikke det, de drømte om, og de føler heller ikke et ejerskab til det, man så får bygget eller etableret. Den anden vej rundt går de unge rundt og drømmer om noget, men føler ikke rigtig, de har nogen stemme eller viden om, hvem de skal sige det tanker til, siger hun og uddyber:

- Vi kan slet ikke opfylde alle de unges ideer, da vi ikke har pengene lige nu. Men det er ikke ensbetydende med, at det bare er kasseret. Vores nye Arena Aabenraa har de budt ind med, at de godt kunne tænke sig et fitness-spot og en multibane. Det kommer der.

  • Jensen_Claus_Bøge_(2015)_013

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyens Stiftstidende i Assens, hvor jeg skriver om stort og småt i hele kommunen. Samtidig har jeg fokus på det digitale på redaktionen. Tidligere har jeg arbejdet hos Ekstra Bladet og Metroxpress.

Mere om emnet

Se alle
1
Video: Unges morgensang overraskede passagerer i linje 825 S

Video: Unges morgensang overraskede passagerer i linje 825 S

2
Danmarks sejeste unge: Derfor gik prisen til fynsk ungdomsråd

Danmarks sejeste unge: Derfor gik prisen til fynsk ungdomsråd

Danmarks unge har talt: Fynsk ungdomsråd er landets sejeste

Danmarks unge har talt: Fynsk ungdomsråd er landets sejeste