Campister i krig mod skovflåten


Campister i krig mod skovflåten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BÅGØ: Skovflåten trives denne sommer ekstremt godt i det høje græs på Bågøs nye campingplads. En campist er således på en enkelt dag blevet bidt syv gange på benene.

- Derfor blev det på generalforsamlingen forleden besluttet at indkøbe en buskrydder til 2500 kroner, fortæller formanden for Baagø Campinglaug, Kurt Thomsen.

- Vi har haft en lokal mand til at slå græsset på pladsen, men han kan ikke køre tæt på campingvognene, hvor det står meget højt. Nu kan alle campister imidlertid låne buskrydderen, så de selv kan holde det høje græs nede, siger Kurt Thomsen. Han har camperet på Bågø i snart 40 år og mindes ikke, at der tidligere har været så mange skovflåt som i denne sommer. Han ser de mange rådyr, der optræder som mellemstationer for flåten, som en væsentlig årsag.

Baagø Campinglaug har 25 medlemmer, nemlig det antal fastliggere, som ifølge en ny lokalplan må være på pladsen, der kan rumme i alt 50 enheder.

Tidligere havde campingvognene stået næsten lige på stranden i ca. 40 år. Det var brandulovligt, men der blev af skiftende myndigheder set gennem fingre med placeringen, indtil en ny lokalplan trådte i kraft. Derefter er campingpladsen flyttet til et nærliggende areal udlejet af en lokal gårdejer.

- Lokalplanen stiller krav om en mindst 2,8 meter høj beplantning rundt om hele pladsen inden to år, oplyser Kurt Thomsen. Den går vi snart i gang med at etablere. Men først skal vi finde nogle planter, der kan trives på øen. De vil formentlig løbe op i 7000-8000 kroner.

Der må ikke opføres toiletbygning på den nye campingplads. Man fortsætter derfor med at benytte den nærliggende bygning ved havnen. Her kan man også få et varmt bad. Derimod er der lagt vand ind på pladsen samt kabel til kommende el-forsyning. På den gamle strandplads klarede man sig uden strøm.

Ud over de 25 fastliggere har pladsen i øjeblikket besøg af fem campingvogne plus et telt. I teltet bor en tysk familie, som var her et par døgn sidste år.

Denne sommer bliver familien her fire uger og har allerede besluttet at komme igen næste år, fortæller Kurt Thomsen.

- Det koster 20 kr. pr næse for voksne og en tier for børn under 12 år, og det uanset om man med bringer campingvogn eller telt. Og så er der en velassorteret kiosk på havnen, reklamerer han.

Campister i krig mod skovflåten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce