OPDATERET

Campingsagen mellem Per Blaabjergs selskab og Assens Kommune startede mandag ved Retten i Svendborg.

Assens: Store millionkrav.

Det er, hvad Assens Kommune står over for.

Mandag begyndte den længe ventede retssag mellem Assens Kommune og Grenen Camping A/S, personificeret ved campingejer Per Blaabjerg, ved Retten i Svendborg.

Det første ud af flere retsmøder i denne uge startede med et par timers gennemgang af sagen og forelæggelsen af det, Fyens Stiftstidende har givet navnet "camping-sagen".

Sagen handler om, hvorvidt Assens Kommune i 2015 kunne ophæve købsaftalen med Per Blaabjerg, kommunen havde indgået en købsaftale med i januar 2014 om at drive campingpladsen i Assens og udvikle den til at blive femstjernet. Imidlertid blev der fundet forurening på noget af pladsen, og Assens Kommune ophævede siden handlen. En handel til 3,3 mio. kr.

- Vi ønsker, kommunen skal overholde aftalen, fortalte Per Blaabjergs advokat, Søren Andersen, i en pause fra retsmødet Fyens Stiftstidendes udsendte reporter.

Blaabjerg-siden mener, at købsophævelsen er uberettiget. Under det første retsmøde tegnede Søren Andersen flere mulige scenarier op, hvis kommunen ikke kan overholde sin del af aftalen. Bl.a. et subsidiært krav om, og det mest vidtgående set med kommunens briller, at kommunen skal betale Grenen Camping A/S godt 50 mio. kr. i det tilfælde, retten mener, det er nødvendigt for Per Blaabjerg at forlade pladsen, da kommunen har hævet aftalen, men det var uberettiget.

Assens Kommunes advokat Nis Stemann Knudsen forlangte fra sin klients side, at Per Blaabjerg anerkender købsaftalen er hævet, at han "snarest" skal fraflytte matriklen, og at Per Blaabjerg skal have refunderet købssummen på 3,3 mio. kr.

Læs mere på fyens.dk/assens senere mandag.

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.