Tidligere kommunaldirektør i Assens Kommune afgav tirsdag forklaring ved Retten i Svendborg, hvor den såkaldte campingsag i denne uge kører.

Assens: Tidligere kommunaldirektør i Assens Kommune Henning Qvick var tirsdag i vidneskranken ved Retten i Svendborg.

Her kører retssagen mellem Assens Kommune og campingpladsejer Per Blaabjerg, og Henning Qvick var indkaldt som vidne, fordi han var en af medunderskriverne på købsaftalen med Per Blaabjerg, da denne købte campingpladsen i 2014, og fordi han er en af de centrale personer i forløbet til det, der blev til campingsagen.

Stridens kerne er, om købet kan gøres om, som Assens Kommune ønsker, fordi forudsætningerne for salget af bristede, efter omfanget af forureningen på en del af campingpladsen blev kendt.

Per Blaabjerg er ikke interesseret i at sælge pladsen tilbage til kommunen.

Et af de spørgsmål, Per Blaabjergs advokat Søren Andersen gerne ville have svar på, var, hvorfor kommunen ikke først fik klarlagt, hvor meget af campingpladsen var forurenet, inden købsaftalen blev underskrevet.

Henning Qvick svarede, at jo, det kunne man da godt have gjort, men det skete ikke. Der var mange detaljer at tage hensyn til. Det lå bl.a. i baghovedet, forklarede han, først tænkte på, at Per Blaabjergs forretningsplan og ny lokalplan skulle følges ad.

Henning Qvick mente også, Per Blaabjerg allerede kunne være trådt ud af købsaftalen, før kommunen hævede handlen i 2015. Fordi, kommunen over for Per Blaabjerg ikke længere kunne tilbyde forudsætningerne for en femstjernet plads. Det valgte Per Blaabjerg som bekendt ikke at gøre.

Retssagen fortsætter onsdag.

  • fyens.dk