Campingplads er forurenet: Minimal risiko for gaseksplosion

Det er denne del af campingpladsen i Assens, der lukkes indtil videre.
Foto: Assens Kommune

Campingplads er forurenet: Minimal risiko for gaseksplosion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er fundet såkaldt lossepladsgas i en del af jorden under Camp One Assens Strand

Det har været kendt i årevis, at campingpladsen i Assens ligger ovenpå forurenet jord. Det oplyser Assens Kommune, som nu har valgt at spærre et stykke af Camp One Assens Strand af.

I 2000 kortlagde Fyns Amt området som forurenet, men vurderede, at der ikke var nogen risiko ved at bruge området som campingplads.

Men nye undersøgelser, som er foretaget af Niras, viser en forekomst af såkaldt lossepladsgas. Hvis uheldet er ude, kan gassen forårsage eksplosioner. Risikoen er dog minimal, siger Assens Kommune.

- Rapporten fra Niras og vurderingerne fra embedslægen tager vi naturligvis meget alvorligt. I samråd med Per Blaabjerg, ejer af campingpladsen, har vi derfor valgt at spærre det forurenede område helt af. Det betyder, at en del af campingpladsen desværre ikke kan benyttes i forbindelse med, at campingpladsen åbner i den kommende weekend, siger borgmester Søren Steen Andersen.

Fra otte til 34 millioner kroner

På et byrådsmøde den 28. maj skal borgmesteren og resten af byrådet beslutte, hvad Assens Kommune skal stille op med den forurenede jord. Campingpladsen ejes på nuværende tidspunkt af Per Blaabjerg, men det er Assens Kommune, der skal betale for oprensningen.

Det kan koste mellem otte og 34 millioner kroner, alt efter hvilken løsning, byrådet vælger.

Den billigste løsning indebærer, at der lægges ren jord ovenpå den forurenede, og at der samtidig lægges et gasdræn i jorden for at fjerne risikoen for eksplosion.

Den dyreste løsning indebærer, at den forurenede jord skiftes ud med ren jord. Også her lægges et gasdræn i jorden.

Campister bliver ikke syge

Ud over lossepladsgas er der fundet klorerede opløsningsmidler, flygtige kulbrinter og overfladeforurening med stoffer som tjærestoffer, tungmetaller og krom i det afspærrede området af Camp One Assens Strand.

Ifølge ledende embedslæge hos Sundhedsstyrelsen, Henrik L. Hansen, behøver campisterne ikke at frygte for deres helbred i forbindelse med forureningen.

Heller ikke fastliggere, som har benyttet campingpladsen i mange år.

Læs mere i Fyens Stiftstidende fredag.

Campingplads er forurenet: Minimal risiko for gaseksplosion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce