Campingplads: Politikerne afventer fremtiden

Campingpladsen i Assens set fra oven. Hvad der kommer til at ske de kommende år efter dommen i Campingsagen kan ingen af de politikere, avisen har snakket med hos Assens Kommune, helt svare på. Arkivfoto: John Fredy

Campingplads: Politikerne afventer fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad der nu kommer til at ske med campingpladsen i Assens ved politikere i Assens Byråd ikke meget om. Heller ikke, om pladsen eventuelt kan sælges igen efter Per Blaabjerg skal aflevere campingpladsen tilbage til kommunen efter dommen i campingsagen tirsdag.

Assens: Hvad skal der ske med campingpladsen i Assens efter dommen i campingsagen?

De byrådspolitikere, Fyens Stiftstidende snakkede med om sagen onsdag, enten ikke kunne svare eller var ikke meget for det - på nuværende tidspunkt.

1. februar 2018 skal pladsen overgå til Assens Kommune fra Per Blaabjergs selskab Grenen Camping A/S, slår dommen fast.

Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), siger:

- Før vi er helt sikre på, hvordan det hele ender, så vil jeg ikke begynde på at fantasere over, hvad vi kan efterfølgende. Jeg håber bare her i det nye år, vi kan begynde at tage stilling til, hvad vi stiller op og hvordan vi kommer videre, fortæller han.

Finn Brunse (S), tidligere borgmester i Assens Kommune, der var med inde over den politiske proces op til salget af campingpladsen i 2014, siger:

- Der er en campingplads, der er i gang, og fortsat kan være i gang. Så er der en anneksplads (hvor forureningen er fundet, red.), der skal tages stilling til. Det er så det, der skal pågå nu, fortæller Finn Brunse.

- Tror du på, man igen kan sælge campingpladsen til en privat efter campingpladsen overgår til kommunen?

- Det skal overvejes i det arbejde, der skal pågå, når sagen er endelig færdig. Vi ved jo ikke endnu helt nøjagtigt, hvad der sker, svarer han.

Campingsagen
Campingsagen mellem Assens Kommune og Per Blaabjergs selskab, Grenen Camping A/S, som campingpladsen i Assens, CampOne Assens Strand, hører under, går ud på, om kommunen kunne ophæve handlen med Per Blaabjergs selskab tilbage eller ej. 

Ja, det kunne man godt, mente Assens Kommune. Det skyldes, at der efter fund af forurening på noget af campingpladsen i 2014 var opstået bristede forudsætninger til at man kunne udvikle pladsen.

Da Per Blaabjerg i sin tid købte pladsen i Assens, i 2014, ville han udvikle campingpladsen og gøre den femstjernet efter stjerneanmærkningerne fra Campingrådet, der siden er gået konkurs og ophørt.

Per Blaabjerg forlangte under alle omstændigheder ca. 7,2 mio. kr. for tabt fortjeneste af kommunen, fordi pladsen ikke har kunnet udlejes fuldt ud pga. forureningen. Og subsidiært godt 50 mio. kr. Det var i det tilfælde, Per Blaabjerg skulle forlade campingpladsen, da kommunen havde hævet aftalen, men at retten fandt det var uberettiget at gøre det. Yderligere lå der et krav mere: 39 mio. kr. Det var i den situation, hvis Per Blaabjerg beholdt campingpladsen, men at kommunen ikke skulle rense op, og Per Blaabjerg derfor ikke kunne bruge annekspladsen, hvor forureningen er.

Tirsdag faldt der dom i sagen ved Retten i Svendborg. Per Blaabjerg tabte sagen ved, at han skal forlade campingpladsen senest 1. februar 2018 og betale 380.700 kr. i erstatning til kommunen. Men han får til gengæld købesummen på 3,3 mio. kr. tilbage og to mio. kr. for tabt fortjeneste. Parterne har nu fire uger til at anke dommen. 
To borgmestre som begge har været med inde omkring Campingsagen i Assens. Daværende borgmester Finn Brunse (S) var manden, som var med i den spæde begyndelse i planerne om, at campingpladsen skulle udvikles. Sammen med daværende kommunaldirektør Henning Qvick. Det var derimod nuværende borgmester Søren Steen Andersen (V), som satte sin underskrift på købsaftalen mellem kommunen og Per Blaabjergs selskab i 2014. Arkivfoto: Robert Wengler
To borgmestre som begge har været med inde omkring Campingsagen i Assens. Daværende borgmester Finn Brunse (S) var manden, som var med i den spæde begyndelse i planerne om, at campingpladsen skulle udvikles. Sammen med daværende kommunaldirektør Henning Qvick. Det var derimod nuværende borgmester Søren Steen Andersen (V), som satte sin underskrift på købsaftalen mellem kommunen og Per Blaabjergs selskab i 2014. Arkivfoto: Robert Wengler

- Vi ved ret lidt

Partifællen Charlotte Vincentz Petersen siger dog lidt mere:

- Jeg drømmer om, der fortsat kan være en form for campingplads. Det kan der jo på dele af området. Vi skal lige have ro på og så skal vi have skåret ud i pap, hvad mulighederne er for området, fortæller hun.

- Der er hele området dernede - med havn, nu har vi fået jordbassinerne også, det skriger jo på, man træffer nogle politiske beslutninger om, hvad man vil med områderne. Det tror jeg er noget af det første, vi skal i gang med efter nytår i det nye byråd, tilføjer Charlotte Vincentz Petersen.

- Kan man overhovedet udvikle pladsen, som du ser det?

- Det med at have en bynær campingplads, det er jo unikt. Der er ingen tvivl om, det ikke bliver det forkromede projekt, som der var lagt op til af det tidligere byråd (med en femstjernet plads, red.). Men så kan det blive noget andet. Vi skal forholde os til, hvad mulighederne er. Jeg er helt overbevidst om, at en campingplads så bynær og havnenær er unikt. Det er synd, hvis man ikke har mulighed for at gøre brug af det, svarer Charlotte Vincentz Petersen.

Hun har umiddelbart svært ved at forestille sig, man kan rense hele forureningen op, nævner hun.

Poul Poulsen (R) mener:

- Dommen er lige afsagt og vi vil godt kende lidt mere til den inden vi begynder at snakke om, hvad vi vil gøre, fortæller Poul Poulsen indledningsvis.

- På en eller anden måde skal pladsen jo bruges. Men lige hvordan vi vil gøre og ikke gøre, det tør jeg slet ikke spå om, siger han.

- Vi ved kun ret lidt, fortæller han om det, han og de andre politikere fik refereret af kommunens advokat i sagen, Nis Stemann Knudsen, Kielberg Advokater, tirsdag eftermiddag.

Der blev byrådet orienteret om dommen.

Poul Poulsen er dog betænkelig ved perspektiverne for pladsen.

- Det embedslægen egentlig siger er (i rettens begrundelse og afgørelse, red.), at selv hvis vi rydder op, så er det ikke sikkert, det er godt nok, fortæller han.

- Vi er nødt til at tænke os godt om. Det ser lidt mere kompliceret ud med mine øjne, tilføjer Poul Poulsen.

Parterne har fire uger til at anke dommen.

Campingplads: Politikerne afventer fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce