To lærlinge på Cabinplant i Haarby har netop fået 12 i deres svendeprøve og er blevet fastansat.

Haarby: Et "godt klaret" er vist det absolut mindste, man kan sige til Ricky Andersen og Rasmus Stenger i disse dage.

For de kunne ikke have gjort det bedre.

De to har nemlig bestået hver deres svendeprøve og fået den højeste anmærkning i form af et 12-tal. Dermed kan de nu kalde sig rustfast klejnsmed - og fuldtidsansatte på Cabinplant i Haarby.

Her stod de begge i lære, og med svendbrevet i hånden har de kunnet veksle lære til fast arbejde.

- De er en god arbejdsplads med gode kollegaer og gode forhold. Og så kan jeg lige cykle på arbejde, fordi jeg bor i byen, siger Rasmus Stenger.

Det sidste gælder ikke for Ricky Andersen, der bor med familien i Langeskov, men han slog også straks til, da han fik mulighed for at fortsætte på Cabinplant, der lever udstyr til fødevareindustrien.

Brugbar maskine

Det var en særlig maskine, der inspirerede til Ricky Andersen til hans svendeprøve. Her lavede han en transportsnegl, der kan flytte noget fra et sted og en højde til et anden højde - det vil sige en slags transportbånd.

- I vores testkøkken har vi en stående, som er meget større. I den sidder en snegl, som er meget stor, og som bruges til at putte topping på pizzaer. Så det, jeg jeg lavet, relaterer til det, vi laver her, siger Ricky Andersen, der har planer om at tage maskinen med hjem.

Dog ikke for sætte pizza-pyntningen i produktion hjemme i køkkenet.

- Jeg har i tankerne, at min søn på halvandet år kan få den at lege med, når han bliver lidt større. Så kan han køre en lille traktor ind under, og så kan han putte jord eller korn i med sneglen, forklarer Ricky Andersen.

Rasmus Stengers svendeprøve er også brugbar.

Han har lavet båndsliber.

- Jeg ville gerne have så mange af de overordnede emner med i mit projekt som muligt med, samtidig med at det skulle være noget, der kan bruges. Båndsliberen kan bruges til at få den sidste finish. Til at slibe de skarpe kanter, fortæller han.

Der er i øjeblikket 14 lærlinge og elever på Cabinplant.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.