Byrådsperiode indledes med ekstraordinært møde om skolesag

Borgmester Søren Steen Andersen har i sin egenskab af byrådsmedlem bedt om at få taget en konkret sag op på et ekstraordinært byrådsmøde mandag den 8. januar klokken 11. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Byrådsperiode indledes med ekstraordinært møde om skolesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det nye politiske år indledes med et ekstraordinært byrådsmøde mandag 8. januar, hvor eneste punkt på dagsordenen er et forslag fra Søren Steen Andersen (V) om at annullere beslutningen om at udbygge Tallerupskolen, men at beholde pengene til ombygningen på skoleområdet. Her forklarer han hvorfor.

- Du foreslår på et ekstraordinært byrådsmøde 8. januar at annullere byrådets beslutning fra 20. december om at udbygge Tallerupskolen. Hvorfor?

- Fordi den umiddelbare forvaltning ligger i fagudvalgene, som sagen skal en tur ind over, før der skal træffes en beslutning om, at vi igen aktivt har to overbygningsskoler. Sådan er proceduren, når man snakker om at lave skoledistrikter om, for det er noget, der ikke var snak om tidligere. Vi vil også gerne have belyst, hvor renoveringsbehovet ligger på de andre skoler i kommunen, når der ikke skal bruges 15 millioner kroner på at udbygge Tallerupskolen.

- Hvorfor er det dig som byrådsmedlem, der stiller forslaget for anden gang (første gang var 29. november, hvor det blev nedstemt, red.)? Hvorfor er det ikke fx. Venstres gruppe?

- Det kunne det også sagtens være. Men det er som byrådsmedlem, man har initiativretten. I et nyt byråd kan man altid vælge at træffe en ny beslutning, fordi der er noget nyt i sagen (i dette tilfælde en ny byrådssammensætning, red.).

- Debatten på blandt andet sociale medier om skolerne i Tommerup er fortsat heftig. Kan du følge, at nogle sætter spørgsmålstegn ved din habilitet som politiker, når du personligt går forrest i kampen for at bevare den skole, dine børn går på, og som din hustru er bestyrelsesformand for, samtidig med at du er borgmester for hele kommunen?

- Nej, det kan jeg ikke. Og den snak har efterhånden kørt så mange gange, at den burde være uddebatteret. Der har været aktindsigtsbegæringer osv. Og det er faktisk ikke mig, der beder forvaltningen om at kigge på det. Forvaltningen skal af egen drift komme med løsningsforslag til sagen.

- Udvalget for Uddannelse, Børn og Familie skal efter byrådsmødet drøfte muligheden for at ændre skoledistrikterne, så overbygningseleverne fra både Brylle og Verninge fremover skal til Tommerup Skole. Er det en løsning, du støtter?

- Jeg støtter ikke nogen løsninger, før udvalget har gransket det her.

- Hvis Tallerupskolen ikke har plads til eleverne uden en udbygning, så er der vel ikke andre muligheder end at ændre skoledistriktet?

- Sandsynligvis ikke. Men det kommer an på, om man kigger på tallene i en årrække frem. Der er forskel på, hvilke år man har pladsproblemer. Fagudvalget skal kigge på prognoserne og tage afsæt i, hvad skolerne har meldt ud i høringssvar, at de kan rumme.

- Det politiske flertal, som vil stoppe udbygningen af Tallerupskolen, kritiseres for at fratage eleverne fra Brylle (som pt. hører til overbygningen på Tallerupskolen, red.) det frie skolevalg, hvis skoledistrikterne ændres, fordi Tallerupskolen ikke vil have plads til dem - og vil kunne afvise dem. Hvad siger du til det?

- Igen er jeg nødt til at afvente fagudvalgets behandling. Nogle år har skoleelever fra Brylle valgt half and half mellem Tallerupskolen og Tommerupskolen. I debatten er der også nogle, der bekymrer sig for, om Tallerupskolen bliver for lille, eller om man vil lukke dens overbygning. Men det er altså slet ikke på tale.

- I budgetaftalen skrev byrådet under på, at man vil have ro på skoleområdet. Hvornår skal den her sag være afsluttet?

- Det skal den være i foråret. Det skylder vi også skolerne, så de kan byde velkomne til deres overbygningselever. Jeg forventer, at et meget stort skridt er taget i løbet af første kvartal, men der er nogle høringsperioder, der skal overholdes.

Sagen om overbygningerne i Tommerup
21. februar 2017 besluttede et flertal bestående af S, DF og EL at samle overbygningerne i Tommerup-området på Tallerupskolen.28. juni besluttede samme flertal at sætte gang i udbygning af Tallerupskolen for 15 millioner kroner for at give plads til alle overbygningselever fra områdets fire folkeskoler.

Efter sommerferien i 2017 startede elever fra Tommerup Skole i 7. klasse på Tallerupskolen i stedet for på Tommerup Skole.

21. november var der kommunalvalg, som resulterede i en ny byrådssammensætning, der giver mulighed for at rulle beslutningen tilbage. Hvilket flertallet bestående af V, SF og K har bebudet vil ske.

På et byrådsmøde 29. november foreslog Søren Steen Andersen (V) at annullere planerne om en udbygning af Tallerupskolen på baggrund af valgresultatet.

20. december besluttede et flertal bestående af S, DF og EL at reducere byggeomkostningerne på Tallerupskolen til 7,9 millioner kroner for at imødekomme skolens pladsproblemer, som er gældende, selvom Tommerup Skole får sin overbygning tilbage.

På et ekstraordinært byrådsmøde 8. januar foreslår Søren Steen Andersen (V) at annullere planerne om udbygningen af overbygningen på Tallerupskolen.

På det første møde for udvalget for Uddannelse, Børn og Familie 8. januar skal politikerne drøfte muligheden for at ændre på skoledistrikterne i Tommerup-området, så Tommerup Skole fremover bliver overbygningsskole for både landsbyordningen i Brylle og landsbyordningen i Verninge (hidtil kun Verninge) for at imødekomme pladsproblemer på Tallerupskolen.

Byrådsperiode indledes med ekstraordinært møde om skolesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce