Byrådsmøde om Mosegården


Byrådsmøde om Mosegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KLAGESVAR: Naturklagenævnet vil høre kommunen, inden muligt stop for nedrivning

HAARBY: Kommunalbestyrelsen i Haarby samles til ekstraordinært byrådsmøde mandag aften.

Eneste punkt på dagsordenen er Mosegården. Eller rettere: Hvad Haarby skal svare Naturklagenævnet i anledning af, at nævnet har modtaget en klage over Lokalplan C20-1.

Naturklagenævnet skal blandt andet bruge Haarby Kommunes udtalelse og de dokumenter, der er indgået i behandlingen af lokalplanen, til at afgøre, hvorvidt klagen fra Martin Mulvad og Martin Jensen skal have opsættende virkning.

Hvis nævnet beslutter det, vil ejeren af den gamle bindingsværksgård, entreprenør Per Pedersen, ikke kunne påbegynde nedrivningen og opførelsen af de nye boliger, han vil bygge der, før Naturklagenævnet har truffet sin afgørelse.

De to klagere protesterer over, at lokalplanen er identisk med den lokalplan for samme område, som blev ugyldig, da Naturklagenævnet erklærede borgmester Ole Møller (K) inhabil i sagen.

Men det bliver ikke den eneste klage Haarby-politikerne kommer til at tage stilling til. Deres kollega og modstander af Mosegård-planen, Tage Kiltang Bartholin (DF) har skriftligt bedt førsteviceborgmester Frank Jaska (S) og kommunaldirektør Jim Staffensen om en forklaring på:

"Hvorfor skal der gå tre uger før Naturklagenævnet kan få byrådets svar på sin henvendelse af 4. maj 2004? Og er tre uger "et snarligt svar" som Naturklagenævnet anmoder om, når der er tale om "at sagen om Mosegården fra klagers side ønskes at få opsættende virkning"?"

Tage Kiltang Bartholin tilføjer, at kommunen må have modtaget klagen 5. maj og at byrådet holdt ordinært møde 12 maj. Hvis sagen ikke kunne nå at komme på dagsordenen, mener han, at han og de øvrige politikere i det mindste kunne have fået en mundtlig orientering om brevet fra Naturklagenævnet.

Undrer sig

Tage Kiltang Bartholin undrer sig også over, at han ikke har set tegn på, om forespørgslen har været behandlet på Økonomiudvalgsmødet og hvem der i givet fald har deltaget i sagsbehandlingen i dette udvalg, hvor det jo er borgmester Ole Møller, der er formand.

- Jeg vil helst tro, at de bare har været forvirrede, og ikke helt har vidst, hvordan sagen skulle gribes an, siger Tage Kiltang Bartholin.

Viceborgmester Frank Jaska (S) vil ikke svare på Tage Bartholins spørgsmål, som han endnu ikke har haft lejlighed til at se på tryk.

Byrådsmøde om Mosegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce