Byrådsflertal vil bygge rådhus


Byrådsflertal vil bygge rådhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HAVNEPLANER: Assens Kommune trodser advarsler fra virksomheder

ASSENS: Efter flere måneders debat står det nu klart, at de to store industrivirksomheder på Assens Havn - sukkerfabrikken og skibsværftet - må indstille sig på at få nye naboer.

Assens Byråd har nu endeligt vedtaget, at kommunens nye rådhus skal placeres på selve havnefronten.

Dermed vælger politikerne at trodse de mange protester og advarsler, der i den seneste tid er blevet fremført mod de særdeles omstridte byggeplaner.

Med byrådets vedtagelse på byrådsmødet i denne uge er der sat en stopper for de hidtidige spekulationer om den lokalplan, der skaber mulighed for sætte byggeriet af et nyt rådhus på havnen i gang.

SER BORT FRA INDSIGELSER

Lokalplanen er endeligt vedtaget - og et flertal i Assens Byråd har samtidig godkendt et tillæg til kommuneplanen, der gør det muligt at etablere boliger på havnen.

Det betyder, at der lovligt kan opføres en ny boligblok på havnen - på trods af modstand fra de kommende naboer, Assens Sukkerfabrik og Assens Skibsværft, som frygter at komme i klemme, når det gælder miljøet i havneområdet.

Assens Byråd har med sin beslutning valgt at se bort fra en række indsigelser mod den nye lokalplan og det nye kommuneplantillæg.

Ud over indsigelserne fra skibsværftet og sukkerfabrikken har blandt andre Fyns Amt, Danmarks Naturfredningsforening samt Friluftsrådet peget på problemer i forbindelse med planerne.

Især er det nye kommuneplantillæg blevet kritiseret for at skabe en konflikt mellem den eksisterende industri på havneområdet og kommende boligejere. Mens lokalplanen udelukkende drejer sig om et nyt rådhus, så går kommuneplantillægget et skridt videre ved at give plads til boliger.

Assens Sukkerfabrik har direkte bedt kommunen om at droppe den del af planen, der omfatter et boligbyggeri, men ønsket er blevet afvist.

RÅDHUS SOM STØJSKÆRM

Flere af de politikere, der står bag den omstridte beslutning, forsøger nu at berolige de mange, der har givet udtryk for bekymring.

- Der er ingen af os, der vil bygge boliger på Assens Havn på nuværende tidspunkt, men når rådhuset først er bygget, så kan det vise sig, at det vil skærme så meget for forureningen, at folk i Assens vil stå i kø for at bo dernede, sagde Ib Dalsfledt (DF) mandag aften ved byrådets behandling af sagen.

- Vi er enige om, at der ikke skal bygges noget på havnen, der vil kunne give problemer for erhvervsvirksomhederne, supplerede borgmester Hans Ole Hansen (V).

- Vi bygger rådhuset først, og når det så først ligger der, vil det vise sig, om det kan lade sig gøre at bygge boliger, tilføjede borgmesteren.

Et byrådsmedlem gik enegang og stemte imod både boliger og rådhus.

- Jeg har sagt det før, og jeg vil sige det igen. Hvis vi bygger at bygge et rådhus på havnen, så spiller vi hasard med de arbejdspladser, der er på havnens virksomhederne, lød det fra Carsten Smedegaard (S).

Byrådsflertal vil bygge rådhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce