Byrådet skal slå nye søm i

Der er nok af emner at tage fat i, når politikerne skal udpege fire-fem indsatsområder, som skal udgøre Vision 2030, der skal sætte retningen for udviklingen af kommunen i de kommende år. Illustration: Leif Nørmark

Byrådet skal slå nye søm i

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Assens Kommunes byråd skal bruge 2018 på at lave en ny strategi, der skal sætte kursen for kommunens udvikling frem mod 2030.

Prøv at smag på det: Vision 2030.

Det lyder måske ikke sådan sidde-på-kanten-af-stolen-spændende, men det er ikke desto mindre noget, som de 29 medlemmer af byrådet vil bruge en hel masse energi på i 2018. De glæder sig til det, og det er vigtigt.

For der skal nemlig laves en vision, der skal udstikke retningen for, hvordan kommunen skal udvikle sig i de kommende år. Hvad skal der satses på? Hvor skal der sættes ind, så skoen ikke længere trykker? Hvor skal der kastes opmærksomhed, så potentialet kan folde sig helt ud.

Det er nogle af de spørgsmål, visionen, som skal indeholde fire-fem indsatsområder, skal give svar på, fortæller borgmester Søren Steen Andersen.

- Der er nogle ting, hvor vi godt ved, at vi har et potentiale eller en udfordring. Vi skal fundet nogle områder, hvor vi skal finde ud af, hvordan vi ligger i forhold til sammenlignelige kommuner og Danmark. Har vi en ekstra grund til at gøre noget ved eksempelvis borgersundhed og den økonomi, der følger med det.

- Hvor potentialet ligger, skal vi satse. Det handler også om drømme. Hvor vil vi gerne være i 2030? Hvad går man og tænker på, når man er borger eller lokalpolitiker i Assens Kommune? Den skal rumme borgernes og byrådets drømme om Assens Kommune, som den skal ud i de kommende år, siger Søren Steen Andersen om den nye vision, som skal afløse Vision 2018, der - som navnet antyder - udløber i år.

Vision 2030
Byrådet skal i løbet af 2018 udarbejde Vision 2030, som skal lægge kursen for kommunens udvikling i de kommende år.Vision 2030 er afløseren for Vision 2018, som udløber i år.

I den nye vision bliver de strategiske tanker og visioner slået sammen med planstrategien, som der skal vedtages en ny af senest ved udgangen af 2019.

En planstrategi har fokus på infrastruktur, erhverv og boligudstykning, mens en vision er bredere og indeholder områder som sundhed, livskvalitet, uddannelse og økonomi.

De to bliver så kombineret i Vision 2030, så de to elementer flugter.

Et søm

Og det er vigtigt for en kommune at have en visionsplan. For med den i hånden bliver det nemmere for byrådet at træffe beslutninger, mener Søren Steen Andersen.

- Det vigtige er, når vi træffer beslutninger i hverdagen - også dem, der skal træffes til i morgen - hvis man kan hægte dem op på og spejle dem i, hvordan det er i forhold til strategien. Nogle af de hverdagsbeslutninger, som vi træffer, respekterer de strategien eller peger de den anden vej? Det er altid godt at spille bold op af en strategi og have den som rettesnor at holde sig til.

- Det er som et søm at hænge det op på, forklarer han.

Åben dør

Arbejdet med visionen er så småt i gang på rådhuset i Assens, hvor administrationen er sat i sving med at finde en hel masse data og statistik om Assens Kommunes borgere, virksomheder, indtægter, udgifter, borgertilfredshed, sundhed og andre ting.

- Når alle de data er lagt på bordet, og vi får kigget på dem, så kredser vi ind. Vi tager politisk lederskab. Vi er valgt til det. Vi har i efteråret været igennem en hel masse borger- og vælgermøder og har hørt, hvor folk synes, der er noget, der kan gøres bedre, eller vi mangler at gøre noget ved. Der har vi en masse indtryk fra.

Søren Steen Andersen vil ikke komme med bud på, hvad indsatsområderne kunne være.

- Jeg kan have ideer, og det kan andre også have, men nu skal vi tilvejebringe data inden for snart sagt alt og have det kogt ned. Der ville det være forkert at udtale mig om det nu. Døren skal være åben, siger han.

Byrådet skal slå nye søm i

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce