Byråd råder Bjergegaard til at gå: Men han bliver

Assens Kommune satser på mere tilgængelig natur.

Byråd råder Bjergegaard til at gå: Men han bliver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods en kraftig opfordring fra et enigt byråd agter tidligere byrådsmedlem Hans Bjergegaard at blive som formand for Assens Forsynings bestyrelse.

Fra liste A til Ø var der onsdag enighed i byrådet om en kraftig opfordring til tidligere byrådsmedlem Hans Bjergegaard (DF) om at trække sig fra formandsposten i Assens Forsyning.

Den opfordring har Hans Bjergegaard imidlertid ikke tænkt sig at efterkomme. Han agter at blive til generalforsamlingen 9. maj.

- Jeg var ikke klar over, at der fandtes en kommunal standret. I forbindelse med konstitueringen i 2013, da vi (Dansk Folkeparti, red.) pegede på Søren Steen Andersen (V) som borgmester, blev det aftalt, at jeg skulle være formand for Assens Forsyning med datterselskaber i perioden 2014-2018, og den opgave gør jeg færdig, fastslår Hans Bjergegaard, der ikke ønsker at sige om den sag.

Han oplyser, at han selv har valgt at melde sig ud af DF af hensyn til de tre siddende byrådsmedlemmer.

- Jeg lever lige lykkeligt, om jeg er medlem eller ej.

I forbindelse med konstitueringen i 2013, da vi (Dansk Folkeparti, red.) pegede på Søren Steen Andersen (V) som borgmester, blev det aftalt, at jeg skulle være formand for Assens Forsyning med datterselskaber i perioden 2014-2018, og den opgave gør jeg færdig.
Hans Bjergegaard, formand for Assens Forsyning

Suppleant

Søren Edlefsen, brugerrepræsentant i Assens Forsynings bestyrelse, undrer sig over, at man ikke bare har indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling med et formandsskifte på dagsordenen.

Det havde også været den naturlige vej, medgiver borgmester Søren Steen Andersen, men da man ikke har kunnet få sikkerhed for, at der lovhjemmel til det, da det er et andet byråd, der sidder der nu, end da Bjergegaard blev udpeget, har man valgt den sikre vej, for at medlemmerne ikke kommer i en situation, hvor de risikerer at skulle stå personligt til ansvar.

Hans Bjergegaard er fortsat suppleant til byrådet. Hvorvidt det kan komme på tale, vil valgbarhedsnævnet tage stilling til, hvis det bliver aktuelt.

- Hvis dommen var faldet i det gamle byråd, ville valgbarhedsnævnet have taget sig af det med det samme, det samme vil gøre sig gældende med andre lovovertrædelser, fortæller borgmester Søren Steen Andersen.

Hans Bjergegaard fik 26. januar 14 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år for blufærdighedskrænkelse 26. januar. Derfor vil han uden videre kunne træde til som suppleant, når året er gået.

Byråd råder Bjergegaard til at gå: Men han bliver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce