Bygger om for tre mio. kr.: Badestemningen breder sig på Gl. Avernæs

Sinatur Hotel Gl. Avernæs set udefra. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Bygger om for tre mio. kr.: Badestemningen breder sig på Gl. Avernæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konferencecenteret Sinatur Hotel Gl. Avernæs bygger om og skal emme af badehotel. Arbejdet starter snart efter en god sæson, der viste fremgang.

Agernæs: Julestemningen er til at lure på Sinatur Hotel Gl. Avernæs i disse december-dage.

Der er pyntet op i karme, i sofaerne og i mange kringelkroge på det stateligt-udseende konferencecenter med den fotogene udsigt.

Men allerede inden pynten er taget ned og gaverne pakket op, kommer der til at rode en hel del, fortæller direktør Morten Grimsgaard.

For Sinatur Hotel Gl. Avernæs renoverer for godt tre millioner kroner og bygger deres restaurant og reception om.

- Vi går ind og laver en konceptændring. Vi har haft et samarbejde med en ingeniør og designer for at finde en rød tråd og en linje i, hvordan vi nu vil se ud, siger Morten Grimsgaard.

- Og vi har jo nogle kerneværdier, vi gerne vil leve op til. Ikke mindst, når vi kigger på naturen. Når man kigger på naturen kan man se, at Gl. Avernæs er omgivet af vand, der er kyst og strand. Det har ført os frem til at læne os lidt op ad et badehotel-stemning. Ikke, fordi vi går all-in, men det skal lugte lidt af strand og kyst, tilføjer direktøren.

Derfor rykker lokale håndværkere ind og bryder ned og bryder om på ordenen. Arbejdet starter i denne uge.

Restauranten er ifølge Morten Grimsgaard meget institutionsagtig og fra en nu svunden tidslomme. Den åbnes mere op, får tre nye glasdøre ud til terrassen og udsigten, nye stole, spejle og sofaer samt stribet tapet og små skibs-rekvisitter.

- Det er ikke så charmerende nu. Der vil også blive lysere, siger norskfødte Morten Grimsgaard, der har været direktør på stedet siden 1993.

Dengang en norsk ven kun gav ham maksimalt tre uger i Danmark. Så ville han rejse igen.

Der er ikke tale om, der skal udvides, kun renoveres, oplyser Morten Grimsgaard.

Sinatur-kæden
Sinatur-kæden er en dansk hotelkæde, som består af seks hoteller og konferencecentre. Det er Danmarks Lærerforening (DLF), som etablerede kæden for 10 år siden. Fælles for de seks hoteller er beliggenheden, som er tæt ved skov, strand og vand.Foruden et i Agernæs, ligger de andre hoteller i Nyborg, i Middelfart, ved Herning, ved Vejle og ved Virum i København.

DLF overtog Gl. Avervæs tilbage i 1963 fra privateje. 

Regnskaberne for Sinatur-hotellerne er sparsomme, men kæden kom samlet i seneste regnskab fra DLF for året 2016 ud med et positivt resultat på lidt over 14 mio. kr.
Morten Grimsgaard er direktør for konferencecenteret Sinatur Hotel Gl. Avernæs ved
Morten Grimsgaard er direktør for konferencecenteret Sinatur Hotel Gl. Avernæs ved "porten" til Helnæs. Der skal fremover være badehotel-steming indendøre, oplyser han. Foto: Martin Kloster

En god sæson

Receptionen skal følge samme udseende med badehotel-stil. I alle år har der været en "klassisk" reception med store skranker og glasfacader.

- Det gav en distancering i forhold til gæsterne, siger han Morten Grimsgaard om glasset.

Det passer heller ikke til stedets kerneværdi, der hedder "nærvær", forklarer Morten Grimsgaard.

At Sinatur Hotel Gl. Avernæs tager skridtet nu skyldes ikke mindst, at sæsonen har været god, forklarer Morten Grimsgaard. Økonomien er til det.

- I forhold til de andre Sinatur-hoteller (fem, red.), er det os, der nu står for tur. Vi har også haft et fornuftigt år i år. Og det er lidt lettere med god samvittighed at gå i gang, når man har haft et godt år, siger Morten Grimsgaard.

- Vi har haft en stigning i år omsætningsmæssigt, der har ligget på 13 procent mere end sidste år. Det er en omsætningsstigning på to og en halv millioner kroner, fortæller Morten Grimsgaard, og omsætningen bliver på ca. 21,4 millioner kroner, oplyser han.

Faktisk er der omsætningsfremgang i hele kæden, nævner Morten Grimsgaard.

En af forklaringerne til fremgangen er, at man kan mærke et opsving generelt i Danmark, forklarer han.

- Virksomheder holder kurser og arrangementer for deres medarbejdere. Vi kan mærke konferencedelen har været forsigtigt stigende, fortæller Morten Grimsgaard.

Også i Assens Kommune lokalt oplever han, at flere bruger konferencecenteret, hvis gamle hovedbygning er 100 år og siden er udbygget. I 1963 overtog Danmarks Lærerforening stedet, hvis seks hoteller drives via Sinatur-kæden.

Hotellet ligger i fotogene omgivelser. Foto: Martin Kloster
Hotellet ligger i fotogene omgivelser. Foto: Martin Kloster

Ud i naturen

Restauranten skal være færdig i januar og receptionen skal være færdig i slutningen af februar, mens nogle værelser skal renoveres - så det hele står færdigt til marts.

- Når man kommer på Gl. Avernæs så skal det være en oplevelse. Den park, vi har, skal tænde din nysgerrighed. Vi har en samling af piletræer. Vi sysler med at lave det om, således at det skal blive til en frugtlund. Vi leger også med tanken om at bruge naturen i forhold til læring. Vi har en masse mødelokaler, men en del kan måske benyttes af arealerne udendørs, siger Morten Grimsgaard.

Sådan ser restauranten på Hotel Sinatur Gl. Avernæs ud i dag. Og det er for gammeldags, mener direktør Morten Grimsgaard. Privatfoto/Sinatur Hotel Gl. Avernæs
Sådan ser restauranten på Hotel Sinatur Gl. Avernæs ud i dag. Og det er for gammeldags, mener direktør Morten Grimsgaard. Privatfoto/Sinatur Hotel Gl. Avernæs

Bygger om for tre mio. kr.: Badestemningen breder sig på Gl. Avernæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce