Byen, hvor kvinderne blev

Byfesten i Skalbjerg ville være ilde stedt, hvis byens kvinder fulgte eksemplet fra tv-serien "Byen, hvor kvinderne gik". For med kvindernes exit ville også de bløde værdier forsvinde fra festen, mener tre af de frivillige kvinder. Fra venstre er det Ann Baunbæk Hansen, Lene Pedersen og Dorte Pedersen Castberg.
Foto: Kim Rune

Byen, hvor kvinderne blev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uden kvindelig indblanding var Skalbjergs byfest ingen succes. Det mener kvinderne

SKALBJERG: Byen, hvor kvinderne gik.

Sådan hed et populært, filmet eksperiment, som blev sendt i flere dele på TV 2 og skulle klarlægge, hvad der sker, når kvinderne uden videre smutter.

I Skalbjerg smuttede kvinderne ingen steder i weekenden. De var tværtimod med til at arrangere den årlige byfest, og det skal mændene være glade for.

Det mener i hvert fald Lene Pedersen, som er ved at røre guf sammen til isvafler, da Stiftstidende møder hende på sportspladsen søndag eftermiddag og spørger, hvad der ville ske, hvis Skalbjergs kvinder fulgte eksemplet fra jyske Sinding.

Moses ved Det Røde Hav

- Hold da fast, siger Lene Pedersen, som har hørt om, men ikke set programmerne.

- Hvis vi gik, ville halvdelen af festen nok gå i stå. Mændene ville stå som Moses ved Det Røde Hav, forudser hun.

Ikke at mændene ikke har evner, understreger hun.

- De er gode til at slæbe tunge ting, ligesom pakæsler. De er også gode til at vende bøffer og lange fadøl over disken, men de kan ikke rydde op, siger hun, og en anden af de frivillige, Lucie Nygaard, kommer hende til hjælp.

- Nej, deres renlighed er ikke god. Hvis de skulle stå for festen alene, ville der lugte mere af sure sokker og ølkapsler end af rengøringsmiddel, konstaterer hun, og Lene Pedersen supplerer:

- Vi har skam et godt samarbejde med mændene. Men jeg tror faktisk, at de ville gå bankerot, hvis de skulle stå for det alene, smiler hun.

Mænd kan også noget

Helt så kategorisk er Dorte Pedersen Castberg ikke.

Hun har set programmerne og kan lide dem, men hun mener ikke, at de skildrer mænds evner helt troværdigt.

- Vi skal ikke undervurdere mændene. De kan noget, vi kvinder ikke kan, siger Dorte Pedersen Castberg, som peger på sin mand, som også er involveret i løjerne.

- Han er god til at uddelegere opgaver og få styring på tingene, siger hun.

- Hvis kvinderne stod alene med ansvaret, så kunne det meget hurtigt gå op i kvinde-fnidder og slagsmål, det hele, siger hun og understreger, at mændene også har svagheder. Og at der derfor ville være tale om en helt anden fest, hvis de havde hele magten.

Den oppustelige fodboldbane på pladsen er et godt eksempel, mener hun.

Her har tilskuerne været i fare for et få et gok i nøden af nogle jernstivere, som bevæger sig i takt med børnenes udfoldelser på banen.

- Jeg har sørget for, at der blev sat et "forbudt-bånd" omkring banen. Det havde mændene aldrig tænkt på, for sådan er de nok: De tænker ikke så meget på de bløde værdier og hyggen. Det står vi kvinder for, siger hun, og her er Ann Baunbæk Hansen helt enig.

Færre aktiviteter

- Hvis vi gik, så ville der være meget færre aktiviteter for børnene her, siger Ann Baunbæk Hansen, som passer børnebod og arrangerer gadekamp og har været med som frivillig i syv-otte år.

- Mænd ville nok arrangere nogle events, hvor det handlede om styrke og udholdenhed og armbøjninger og den slags, siger hun.

- Måske ville de også sætte en gynge op, hvor man kunne få en mand til at falde vandet ved at ramme en plade. Den slags hurtige resultater kan mænd godt lide, mens de ikke kan se formålet med sådan noget som en fiskedam til børnene, siger Ann Baun-bæk Hansen, som også pointerer, at en byfest som den i Skalbjerg skal samle borgerne over en bred kam.

Og den opgave magter hannerne ikke.

- De er gode til at trække i et ølanker og arrangere en fodboldturnering, men det er så også dét, siger hun.

Og så er der overblikket - som heller ikke just hører til blandt mændenes spidskompetencer.

- Der er mange løse ender ved sådan et arrangement, og dem kan mændene ikke binde sammen. For de kan ikke multitaske, siger Ann Baunbæk Hansen, som mener, at kvinderne er helt anderledes bedre stillet på den front.

- I hvert fald kvinderne her i byen, smiler hun.

Byen, hvor kvinderne blev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce