Poul Poulsen, der ikke står i nogen af de to lejre, som ikke kan blive enige om aftaleteksten til budgetforliget i Assens Kommune, synes, det sender et dårligt signal.

Assens: - Det sender et ualmindeligt dårligt signal. Det er for dårligt, at vi ikke kan nå sammen om det som byråd.

Sådan lyder det fra Poul Poulsen (R), efter budgetforhandlingerne i Assens Kommune er brudt sammen, selvom partierne var enige om selve budgettet, men ikke kunne blive enige om aftaleteksten.

Hovedpunkterne i budgetaftale 2018-2021

- På anlægsområdet afsættes der 7,2 millioner kroner i 2018 til renovering af indskoling og SFO på Tommerup Skole. I hvert af årene 2020 og 2021 afsættes fire millioner kroner til skolerenovering.- Der afsættes et engangsbeløb på tre millioner kroner til både Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, Børne- og Uddannelsesudvalget og Social- og Sundhedsudvalget.

- Der øremærkes 1,5 millioner kroner til at understøtte den nye erhvervs- og vækststrategi.

- I årene 2019-2021 afsættes der i alt 3,7 millioner kroner til investeringer i ny infrastruktur, der kan fremme omdannelsen af industriområdet i Tommerup St. til et nyt boligområde, som skydes i gang med et almennyttigt boligbyggeri i 2019.

- Der bidrages med et areal og tre millioner kroner i anlægsmidler til at fremtidssikre Assens bymidte og de havnnære byområder.

- Terrariet i Vissenbjerg får 1,7 millioner kroner i 2018 til indretning af karantænestation.

- Der afsættes i perioden 2018-2020 375.000 kroner til det fælles fynske initiativ "Bike Island".

- Skolestrukturen for folkeskolen fastholdes i valgperioden 2018-2021 for at give ro og tryghed på området.

- Børnepakken er blevet forlænget de næste to år.

- Fagudvalg skal arbejde med dagtilbudsområdet for at indarbejde forslag til en fremtidig struktur for fordelingen af dagplejere og vuggestuepladser.

- Ønske om at fastholde, udvikle og udbrede Eden-tankegangen, derfor afsættes 2,474 millioner kroner i 2018 og 2019 til Social- og Sundhedsudvalget.

- En millioner kroner afsættes til Industrien i Aarup i 2018 og 2019 til renovering og udvidelse af faciliteterne.

For på den ene side står Venstre, SF og Konservative, som vil have en lille passus med omkring, at de vil rulle overbygningen tilbage til Tommerup Skole fra Tallerupskolen. Men det vil et flertal bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten ikke være med til.

Uden for de to lejre står Poul Poulsen, fordi han ikke vil være en del af det, som han kalder et magtspil.

- For det er ikke værdigt for byrådet, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg synes, det er ærgerligt - virkeligt dybt ærgerligt. For når et byråd er splittet i to på den måde omkring budgettet, så trækker det jo spor. Både i forhold til det fortstående valg, men også for det nye byråd, siger han og uddyber:

- Administrationen havde i deres oplæg til en tekst fundet nogle formuleringer, der er brede og rummelige, som vi godt kunne se os i, synes jeg. Men Venstre, SF og Konservative skulle underlægge sig, at der var truffet nogle beslutninger, og det er det, vi kører budgettet efter. Det er det, man gør almindelig vis, men det ændrer ikke ved, at de har lov til at lave det om, hvis de synes, det er en god ide.

- Det er tåbeligt at bruge energi på i stedet for at konstatere, at man har to udgangspunkter, og så er der et valg, der afgør, hvem der kommer til at bestemme, og så bliver der handlet i forhold til det, siger Poul Poulsen.

Ro og uro sat op mod hinanden

Selv synes han, det er tudetosset at rulle overbygningen tilbage. Men på spørgsmålet om hvem der trænger den anden op i krog, der lyder det fra det radikale byrådsmedlem.

- Jeg synes, at A, DF og Ø maler nogen op i en krog ved at stille sådan et ultimativt krav. For det, de egentlig siger, er, at I må ikke mene det, I mener. Hvis de mener, at overbygningen skal rulles tilbage, så har de lov til at mene det. Der er ikke nogen, som bestemmer over, hvad man skal mene, siger Poul Poulsen og fortsætter:

- Og hvis det står i en aftaletekst, målt med mine radikale briller, så vil jeg have det dårligt med at have sådan passus ind, hvis jeg skulle vælge. For først vil der stå, at vi vil have ro på skolerne i fire år, og de skal have ro til at udvikle partnerområder og så videre. Men nedenunder står, i øvrigt vil vi rulle det tilbage. Det er ro og uro sat op mod hinanden. Men det må de rode med.

- Men vi har jo gjort det før, hvor vi tager hensyn til et mindretal og siger, at vi enige i det hele, men der er lige det ene lille hjørne, hvor vi er nødt til at skrive, at det kan vi ikke følge. Det gjorde SF omkring lukningen af Flemløse Skole, og det har socialdemokraterne gjort omkring en rundkørsel, så det er ikke ualmindeligt, siger han og slutter:

- Det siger noget om, hvilken valgkamp vi får, siger han.

  • Jensen_Claus_Bøge_(2015)_013

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyens Stiftstidende i Assens, hvor jeg skriver om stort og småt i hele kommunen. Samtidig har jeg fokus på det digitale på redaktionen. Tidligere har jeg arbejdet hos Ekstra Bladet og Metroxpress.

Mere om emnet

Se alle
9
Budgetforhandlinger brudt sammen: - Det er rent magtmisbrug

Budgetforhandlinger brudt sammen: - Det er rent magtmisbrug

Video: Derfor vil vi ikke være med længere

Efter budgetstrid: Nu har alle partier skrevet under

Efter budgetstrid: Nu har alle partier skrevet under