Budgetaftalen er i hus, men der var flere "mellemregninger" mellem politikerne, der lige skulle gøres op på byrådsmødet onsdag aften ved vedtagelsen.

Assens: Det var en ualmindelig kort dagsorden på byrådsmødet onsdag aften i Assens.

Men forklaringen var den enkelte - og glædelige - at politikerne i Assens Byråd i fællesskab har landet budgetaftalen for 2018-2021, og som noget af det eneste skulle 2. behandle og vedtage det.

Selv om hele byrådet går ind for budgettet, var der flere "mellemregninger" mellem nogle af de folkevalgte, som lige skulle gøres op.

Charlotte Vincentz Petersen (S) kritiserede borgmester Søren Steen Andersen (V), Konservative og SF for i hendes optik at løbe deres vej under budgetforhandlingerne, hvor V, SF og K krævede at få tilføjet en mindretalsudtalelse i budgetteksten på skoleområdet. "Det mindede om DDR", sagde Mogens Mulle Johansen (SF) i Fyens Stiftstidende 15. september. Han følte, han ikke havde noget at skulle have sagt.

- Et trekløver af borgmesteren, SF og Konservative, der optræder med en voldsom, dramatisk retorik. Ord som DDR-tilstande. Helt ærligt, hvor er det plat, kom det fra Charlotte Vincentz Petersen.

- Og hvor er I bare med til at skabe politikerlede, tilføjede hun.

- Jeg vil lige minde Jer om, at DDR-borgerne, de havde ikke et valg. I havde et valg, skød hun yderligere ind.

Det fik Mogens Mulle Johansen til at sige:

- Den opfattelse jeg fik, da der fra inderlommen kom et færdigskrevet papir (budgettekst fra S, DF og EL, red.), gjorde det klart, at det her bareskal stå i aftalen. Det mindede mig om et et-partisystem, sagde Mulle.

- Det er ny praksis for mig, at man går til budgetforhandlingerne, og så har man afgjort, vi skal lige have et hold kæft-bolche med i inderlommen, så vi lukker munden på dem, føjede han til.

Lone Akselsen (S) sagde, hun aldrig i sine mange år i lokalpolitik havde oplevet en borgmester forlade forhandlingerne, mens Malene Rye (EL) opfordrede borgmesteren til at give byrådet krisehjælp, da hun mente tonen var blevet for voldsom internt i byrådet.

Et helt andet regnskab

Borgmester Søren Steen Andersen (V) roste i sin tale de "dygtige medarbejdere" i kommunens organisation i budgetfasen. Ligesom andre gjorde det. Om budgettet sagde han:

- Vi har haft et budgetlægningsmæssigt udgangspunkt i år, som var i dur mere end sidste års, som var i mol.

Der forestår nu et budgetstormøde, og de respektive udvalg i kommunen skal siden udmønte budgetaftalen.

Sara Emil Baaring (S) mødte i øvrigt op til byrådsmødet med to Dannebrogsflag i håret. Hun markerede sikkert glæden over alle partierne landede en aftale, og at hun fyldte 31 år onsdag. Eller omtrent 11.300 dage.

Men det er et helt andet regnskab.

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.