Budget: Skoler frygter for økonomien

Arkivfoto
Foto: Robert Wengler/©Robert Wengler

Budget: Skoler frygter for økonomien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre millioner kroner om året.

Så mange penge kommer Aarupskolen til at undvære, når staten fra august 2017 ikke længere giver tilskud til implementering af folkeskolereformen.

Det skriver skolen i sit høringssvar til budget 2016-19. Her udtrykker flere skoler utryghed ved, hvad der skal ske, når tilskuddet ophører.

Fra 1. august 2014 har skolerne modtaget et statsligt tilskud svarende til 14,6 millioner kroner årligt, som er blevet indregnet i Assens Kommunes tildelingsmodel til skolerne. Tilskuddet er beregnet til at få folkeskolereformen godt fra start.

Skolerne får også 14,6 millioner kroner i 2016, men ved sommerferiens start i 2017 ophører tilskuddet. Det vil sige, at tilskuddet i 2017 udgør 6,1 millioner kroner.

Fællesbestyrelsen for Ebberup Skole skriver i sit høringssvar til budgettet:

"Det er (derfor) med stor forundring og foruroligelse, at vi kan konstatere, at man ønsker at fjerne den ekstraordinære tildeling, der har været i henhold til reformen allerede fra 2017."

Bestyrelsesformand Karin Christiansen uddyber over telefonen:

- Det koster ekstra at drive den nye folkeskole, bare tag de længere skoledage, og nu skal man pludselig gøre det for færre penge. Jeg synes, det er kort tid til at implementere alle de ting. Det skal gøres ordentligt, hvis vi skal have succes med det.

Læs meget mere på Mitfyn.dk og og i Fyens Stiftstidende tirsdag.

Budget: Skoler frygter for økonomien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce