Brylle Boldklub og Tommerup Boldklub går sammen på og laver et holdfællesskab på seniorniveau for at sikre, at det er muligt at stille hold også i fremtiden.

Brylle/Tommerup St: Sommeren er højsæson for bryllupper, for mange vælger at sværge hinanden evig kærlighed, støtte og troskab i løbet af de varmeste måneder, landet kan præstere.

Det gælder også i fodboldens verden. Brylle Boldklub og Tommerup Boldklub har nemlig slået sig sammen i et holdsamarbejde på seniorniveau. Det betyder, at de to klubber går sammen om nye hold, der får navnet Brylle/Tommerup, som erstatning til de to klubbers hidtige respektive hold.

Trænerstaben

Brylle/Tommerup har sat navn på dem, der i den kommende sæson skal træne første-, andet- og tredjeholdet.Michael Pedersen får ansvaret for holdet, der skal spille i Serie 2. Han har senest trænet Serie 1-holdet i OKS og har tidligere trænet ungdomshold og seniorhold på Danmarksserie-niveau.

Bjarne Wehner Nielsen bliver hans assistent. Også han kommer fra OKS.

Mads Rasmussen, der i sidste sæson var træner for Serie 3-holdet i Brylle, og han fortsætter i den nye konstruktion, hvor han får ansvaret for Serie 3-holdet.

Første træningsdag i Brylle/Tommerup er lørdag 29. juli klokken 11-12.30 på banerne i Brylle. Bagefter er der opstartsmøde med information af det nye holdfællesskab, præsentation af trænerne og mad og drikke.

Seniorspillere og U19-spillere fra Brylle og Tommerup deltager, men nye spillere er også velkomne til at møde op.

Og det er fornuften, der har sejret i dette ægteskab. Så klubberne kan sejre på banen på lang sigt, fortæller Poul Krog, formand for Brylle Boldklub, og Kenneth Simonsen, formand i Tommerup Boldklub.

For uden dette nye holdsamarbejde ville Tommerup Boldklub ikke kunnet have stillet hold i den sæson, som starter midt i august.

- Fem og otte spillere ville vi have haft. Så er det svært at stille hold. Vi skal helst have 20 spillere i en trup, så der var lang vej op, siger Kenneth Simonsen og forklarer, at mange af de spillere, som tegnede holdet i den netop overståede sæson, har bebudet, at de flytter til Købehavn og Aarhus for læse og dermed ikke længere står til rådighed.

Brylle/Tommerup

Brylle Boldklub og Tommerup Boldklub har indgået et holdsamarbejde på seniorniveau.Det betyder, at de to klubber slår sig sammen og stiller med et hold under navnet Brylle/Tommerup.

Der er spillere nok til tre hold; et i Serie 2, et i Serie 3 og et i Serie 5.

De to klubber bliver ikke slået sammen, men beholder hver deres selvstændige bestyrelse. Via fælles udvalg samarbejder de om seniorfodbolden.

Klubberne har allerede et samarbejde på ungdomsniveau.

Det bliver også udvidet med et nyt holdsamarbejde. U15- og U16-hold slåes sammen med SSV Højfyn og bliver til Team Højfyn.

De nye hold stiller til start, når sæsonen starter i august.

- Det er klart, at det er år efter år, de forsvinder, så bliver truppen mindre og mindre. Så vi kigger os omkring for at se, hvad vi kunne gøre, for vi vil gerne bevare det, vi har både i ungdoms- og seniorfodbold også for de gamle, siger Kenneth Simonsen.

3 hold

Øjnene landede altså i Brylle Boldklub, som Tommerup Boldklub allerede samarbejder med på ungdomsfronten med holdfællesskaber helt op til U19-spillerne.

I Brylle var der udsigt til, at man ville få spillere nok til et hold, men man valgte alligevel at sige ja til samarbejdet, da muligheden opstod.

- Vi kunne se, at vi på sigt skulle have fornyelse på holdet. Aftalen i ungdomssamarbejdet er og har hele tiden været, at U19-spillerne selv måtte bestemme, om de ville spille i Brylle eller Tommerup, når de rykkede op som seniorer. og så kunne vi se, og at hvis de unge spillere ikke valgte Brylle, ville vi ikke have et hold om et par år.

- Vi er ikke kommet krybende, og vi er ikke kommet krybende. Vi går det for at tænke langsigtet, siger Poul Krog, der var med til at starte ungdomssamarbejdet i sin tid.

Og hvor hver klub i sidste sæson hver havde et seniorhold, så betyder samarbejdet, at Brylle/Tommerup i den kommende sæson får tre hold.

Det bedste skal spille i Serie 2, mens der også er et hold i Serie 3 og et i Serie 5.

- I forhold til at man mange gange har rendt 10-12 stykker rundt, som det er sket i den forgangne sæson. Så vi får mere ud af 35-40 mand, der render rundt. Der er virkelig mulighed for noget, siger Kenneth Simonsen.

Kort opstart

Det betyder dog ikke, at der straks fra næste sæson er skruet op for de sportslige ambitioner.

- Målet er, at vi bibeholder de niveau, vi har nu og bliver i alle tre rækker. Så må se, om vi kan bygge på. Vi ved ikke, hvad vores niveau er, fordi vi først kan samles sidst i juli, og vi har første turneringskamp midt i august, siger Poul Krog og er på linje med Kenneth Simonsen. 

- I første omgang handler det bare om at få det rystet sammen, skabt et godt socialt liv, og at spillerne kommer til at lære hinanden at kende. Det er det vigtigste i det første halve år.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.

Mere om emnet

Se alle
2
Nyt fodboldsamarbejde får to hjemmebaner

Nyt fodboldsamarbejde får to hjemmebaner

Glem alt om storebror

Glem alt om storebror