Brunse vil udsætte beslutning om skoler


Brunse vil udsætte beslutning om skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flytning af 7. klasser er ikke så akut, at den skal løsrives fra masterplanen, mener borgmesteren

Står det til borgmester Finn Brunse (S), skal beslutningen om at arbejde hen mod en flytning af 7. klasserne til overbygningsskolerne, ikke træffes nu, men vente, til man har den samlede masterplan.

Masterplanen er en plan, der beskriver behovet for skoler, børnepasning og fritidsfaciliteter i forhold til befolkningsudviklingen i kommunen.

- Masterplanen er en helhedsplan og skal ses som en samlet plan med mange delelementer. Tanken var ikke at splitte den op og forelægge noget til beslutning uden at kende en række andre forudsætninger, siger Finn Brunse.

Sagen vil dog blive drøftet, når udvalget har fremsendt den, understreger Brunse.

Skolestrukturen er ikke en akut ting, der skal løses her og nu, som det for eksempel kan være, hvis der er pres på børnepasningen, og det kan blive nødvendigt at træffe en hurtig beslutning om eksempelvis opsætning af en pavillon, uddyber han.

Administrationen har lagt op til, at man sætter gang i et projekt, der siden skal munde ud i en analyse, som så til sidst skal ligge til grund for den endelige beslutning.

De udfordringer, der fremhæves i projektbeskrivelsen, peger alle henimod, at det er mest hensigtsmæssigt at flytte eleverne efter 6. klasse, som man gør det på tre af de syv skoler uden overbygning.

Ulemper ved flytning

Men man glemmer at nævne ulemperne, mener man på de fire skoler i Brylle, Verninge, Salbrovad og Flemløse, der nødig vil miste 7. klasser.

Fredag var der kontakt mellem skolebestyrelserne for at formulere en fælles skrivelse til byrådet. Med følger også et notat fra Dreslette Skoles fællesbestyrelse.

Der er flere løsninger på de nævnte problemstillinger, men der lægges kun op til én bestemt, fremhæves det i notatet.

- Hvis man vil landdistriktsudvikling hvorfor så skære i kerneydelserne, spørger Ulrik Bräuner Nielsen, der er formand for fællesbestyrelsen på Dreslette Skole.

Han lægger ikke skjul på, at 7. klasse er hjerteblodet for den lille skole og gør opmærksom på, at også friskolen i Jordløse flytter eleverne efter 7. klasse. Og det kan kommunen ikke lave om på.

Nemmere efter 7. klasse

- 7. klasse er en del af kulturen på vores skole. De passer børnehaveklassen i frikvartererne, og det er en tid, hvor de personligt er under ombygning. De tidlige problemer omkring alkohol og festkultur vil vi gerne tackle i de kendte rammer og den kendte forældrekreds. Efter 7. klasse er man væsentligt klogere på sig selv og andre og har nemmere ved at klare sig i en ny sammenhæng, siger han.

De faglige argumenter for en flytning efter 7. klasse holder heller ikke, mener han. Der er allerede et tæt samarbejde med overbygningsskolerne, og mange lærerskift kan man organisere sig ud af, påpeger han.

Også på Salbrovadskolen har bestyrelsen forleden haft udsigten til måske at miste 7. klasse oppe at vende, og der har man lige så mange gode argumenter for at beholde 7. årgang, som den kommunale forvaltning har for at sende den af sted til overbygningsskolen.

- Vi er både kede af og frustrerede over, at det kommer op nu. Skal man lukke noget, der er godt, for at alle kan blive behandlet ens, spørger Susanne Jensen fra skolebestyrelsen.

Den har også undret sig over, at spørgsmålet om flytning af 7. klasserne skulle behandles løsrevet fra masterplanen.

Brunse vil udsætte beslutning om skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce