Brugte bosteds midler til private formål: Revisionsrapport kan fælde tidligere bostedsleder

Emil Raun blev også politianmeldt for misbrug af bostedets midler i 2010, men et halvt år senere blev han frikendt for alle anklager. Arkivfoto: Robert Wengler

Brugte bosteds midler til private formål: Revisionsrapport kan fælde tidligere bostedsleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Politi er i øjeblikket ved at dissekere den revisionsrapport, bostedet Storskoven fik udarbejdet af et eksternt revisionsfirma, for at afgøre, om bostedets tidligere ledelse har begået lovbrud. Inden for de næste måneder afgør politiet, om der skal rejses sigtelse mod Emil Raun, der er politianmeldt for misbrug af bostedets penge.

Tommerup St.: I løbet af de næste måneder beslutter Fyns Politi, om der skal rejses en sigtelse mod den tidligere leder af bostedet Storskoven, Emil Raun. Efterforskningen tog sin begyndelse, da Socialtilsyn Syd i oktober politianmeldte bostedet og den tidligere leder Emil Raun. Senere har bostedets bestyrelse også politianmeldt Emil Raun med samme anklage om misbrug af offentlige midler. Bostedet hyrede et eksternt revisionsfirma til at udarbejde en revisionsrapport, som dokumenterer, hvad der foregik på bostedet under Emil Rauns ledelse.

Rapporten kan være afgørende for, om Fyns Politi rejser en sigtelse eller ej.

- Vi er gået i gang med at dissekere den, så vi kan blive klogere på, hvad der er op og ned. Vi har et tæt samarbejde med specialanklageren, og i den forbindelse vurderer vi, hvad der eventuelt kan rejses tiltale for. Den proces er vi lige knap færdige med, og inden for en overskuelig fremtid, ved vi, om vi rejser sigtelsen, siger Jørgen Andersen, vicepolitiinspektør hos Fyns Politi, der uddyber, at han med "en overskuelig fremtid" mener inden for de næste par måneder.

Emil Raun og Storskoven
I 2010 blev Emil Raun politianmeldt for at have brugt Storskovens penge til private formål. Han blev dog et halvt års tid senere frikendt for alle anklager. I septemper 2017 kom bostedet Storskoven under skærpet tilsyn af Socialcenter Syd. Det skete efter mistanke om en stribe uregelmæssigheder omkring økonomien.

Tilsynet har ifølge en aktindsigt, Fyens Stiftstidende har fået, lagt særlig vægt på, at "der i forbindelse med en gennemgang af tilbuddets økonomi er fundet flere transaktioner, som ikke vedrører tilbuddets drift, herunder blandet andet store udlån til leder og dennes selskab". Ifølge Berlingske har Emil Raun blandt andet fået sit hus i Odense og sin lejlighed i Aarhus, hvor en datter bor, renoveret, været på familierejser og restaurantbesøg på Storskovens regning, selvom det alt sammen var til privat brug.Den 20. oktober kunne Fyens Stiftstidende afsløre, at den tidligere forstander har haft flere unge fra bostedet til at arbejde med renovering af sin private millionvilla i Odense. Det betalte han de unge 31 kroner i timen for.Dagen efter fortalte bestyrelsesmedlem Gorm Thorsen, at man havde kappet båndene til Emil Raun og konstitueret en ny ledelse.Den 24. oktober skrev vi, at Socialtilsyn Fyn havde politianmeldt både Storskoven og tidligere forstander Emil Raun i kølvandet på afsløringer om misbrug af bostedets midler.
Storskoven er et bosted for udsatte unge mellem 13 og 23 år.  Arkivfoto: Nils Svalebøg
Storskoven er et bosted for udsatte unge mellem 13 og 23 år. Arkivfoto: Nils Svalebøg

- Høje krav til dokumentation

Politianmeldelserne kom i kølvandet på afsløringer om, at Emil Raun har brugt bostedets midler til private formål - blandt andet renovering af sit hus i Odense og lejlighed i Aarhus - at han har lånt penge i bostedet, og at hans virksomheder sælger ydelser til bostedet. Fyens Stiftstidende afslørede tilbage i oktober, at han samtidig fik nogle af bostedets unge til at arbejde på sin egen private millionvilla i Odense for 31 kroner i timen.

Det er ikke kun Emil Raun, der er blevet meldt til politiet. Bestyrelsens ansvar og rolle i sagerne skal også afdækkes. Det tager dog sin tid i en større sag som denne.- I de her større og komplekse sager er kravene til dokumentation højt. Det betyder også, at kravet til vores grundighed i efterforskningen er forholdsvis højt. Derfor kan der nogle gange godt gå tid, fra vi får anmeldelsen, sikrer dokumentation og så får dokumenteret de pengestrømme, der måttet have været. Alt det skal ske inden, vi rejser sigtelse. Vi skal være på sikker nok handlegrund, og der er rigtig mange love og regler i spil her, siger Jørgen Andersen.

Brugte bosteds midler til private formål: Revisionsrapport kan fælde tidligere bostedsleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce