Borgmester om lækket notat: Fem millioner er peanuts

Assens Kommunes borgmester Søren Steen Andersen mener ikke, den nye udligningsordning kan kaldes en reform, snarere en minijustering. Arkivfoto: Kim Rune

Borgmester om lækket notat: Fem millioner er peanuts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge en læk fra regeringens forhandlinger om en ny udligningsordning, står Assens Kommune til at modtage 5,6 millioner kroner. Men det beløb er slet ikke højt nok, mener borgmester Søren Steen Andersen (V).

5,6 millioner kroner. Så meget står Assens Kommune til at modtage ifølge et notat fra regeringens forhandlinger om udligningsordningen, som Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af.

Men selvom Assens Kommune derved ikke er blandt de kommuner, der ser ud til at miste penge på en ny udligningsordning er borgmester Søren Steen Andersen (V) langt fra tilfreds.

- Det er peanuts og hjælper ingenting i den kommunale økonomi. Det er snarere en minijustering end end en udligningsreform, når en kommune som vores får fem millioner kroner, siger Søren Steen Andersen.

Han mener ikke pengene står mål med udviklingen.

- Set i lyset af den kapital, der flytter til hovedstaden er det ingenting. Vi skal have tilliden til landdistrikterne op igen, og det handler meget om, hvor arbejdspladserne er. Når man centraliserer sygehuse og domhuse, får man også en anden befolkningssammensætning, siger Søren Steen Andersen.

Udligning
Statens bloktilskud til kommunerne for 2018 udgør ifølge Økonomi- og Idenrigsministeriet 61.871 mio. kr.

Den kommunale udligning er et system, der fordeler penge mellem kommunerne ud fra befolkningens sammensætning og skattegrundlag.

Udligningsordningen har skabt debat, fordi nogle kommuner har ment, at udligningen var uretfærdig.

- Ender i ingenting

Selvom forhandlingerne fortsat er i gang, og Dansk Folkeparti sandsynligvis vil kæmpe for flere penge til kommunerne i provinsen har han ikke de store forhåbninger om, at beløbet kommer til at ændre sig nævneværdigt.

- Jeg vil aldrig turde sætte min lid til en udligningsreform. Det er frygteligt for en regering at tage låget af diskussioner, og det ender altid med sjove kompromisser, der glatter sig selv ud og bliver til det rene ingenting, siger Søren Steen Andersen, der slår fast, at opråbene fra kommunerne derfor heller vil stoppe med en ny udligningsordning.

- Hvis man laver en lightreform for at få et kompromis, er det naivt at bilde sig ind, at det lukker munden på kommunerne de næste ti år. Så er man nødt til at lave noget, der batter, siger borgmesteren.

Sidste år fik Assens Kommune i omegnen af 660 millioner kroner fra landsudligningen ifølge borgmesteren, men han gør opmærksom på at langt hovedparten af pengene kom fra staten og ikke andre kommuner.

Borgmester om lækket notat: Fem millioner er peanuts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce