Borgmester: Nogle dygtige mennesker

Borgmester Søren Steen Andersen (V) mener, det står enhver frit for at regne på sagerne. Foto: Kim Rune

Borgmester: Nogle dygtige mennesker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V), svarer her på spørgsmål om salget af forsyningsselskabet Nature Energy, som otte fynske kommuner valgte afhænde før nytår. Salget gav kommunerne en fortjeneste på godt 335 mio. kr. til deling, hvoraf Assens Kommune får cirka 54 mio. kr.

Hvor meget får Assens Kommune præcist ved salget?

- Estimatet ligger på 54 mio. kr.

Hvorfor kan du ikke give et præcist tal?

- Det står på tre ben: Det ene er et handelsselskab, der køber og sælger gas. Det næste er biodelen, og det sidste er distributionsdelen. Det er den, man lige holder vejret lidt på endnu i forhold til, at der er to aktører i Danmark, der forhandler med det samme selskab. Naturgas Fyn, otte kommuner (de fynske ejerkommuner, red.) og så HMN, 58 kommuner, der parrallet med hinanden forhandler med Energinet.dk og Energistyrelsen. Staten vil overtage de her distributionsselskaber.

- HMN har ikke fået deres handel på plads endnu. (HMN Naturgas er ejet af kommuner i hovedstadsområdet samt i Midt- og Nordjylland, red.). Vi kan gå ind og forstyrre en handel hos andre, og det vil vi ikke.

Bliver det holdt hemmeligt bagefter, når det hele er faldet på plads?

- Nej, det forventer jeg ikke. Beløbet er estimeret til at være 54 mio. kr. De 15 mio. kr. er et indskud, vi får "råt" tilbage. Og så er der 38 mio. kr., der deles ud over 10 år (som reglerne er, red.).

Hvad siger du til Erik Jørgen-Jensens alternative beregninger (borger fra Haarby, der mener, at kommunen burde have fået 600-900 mio. kr. ved salget)?

- Det står jo enhver frit for at komme med et postulat om, hvad et selskab er værd. Og så skal man i øvrigt huske at trække gælden fra for at de 335 mio. kr. kommer frem.

Det har været kørt bag lukkede døre?

- Ja, forhandlingerne.

Også det politiske i byrådet ...

- Jo.

Hvorfor?

- Punkterne er ifølge styrelsesloven lukkede, når det er køb og salg af ejendom.

Er 335 mio. kr. ikke en dårlig handel, hvis salgsprisen var over angiveligt en mia. kr.?

- Det ved jeg ikke. Vi har haft et bureau til at hjælpe os til at finde købere. Der har været lige godt 100 interesserede. Der har ligget en gæld i forhold til distributionsnettet især. Hvis folk ser sig i stand til at have regnet nogle andre priser ud, end vi har, så er det nogle dygtige mennesker.

Borgmester: Nogle dygtige mennesker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce