Borgmester: Nej til Venstres fup og fakta


Borgmester: Nej til Venstres fup og fakta

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ØKONOMI: Truels Schultz fastholder, at der under hans forgænger blev oparbejdet et underskud på 41 mio.

ASSENS: - Jeg tager alene udgangspunkt i faktuelle oplysninger fra Kommunernes Revision og vor egen administration. Og det bekymrer mig dybt, at Venstre nu søger at tilsløre det faktuelle billede ved at indlede en fup eller fakta-debat om kommunens økonomi.

Sådan siger borgmester Truels Schultz efter påstande, der kom frem torsdag aften på et cafémøde arrangeret af Venstre med temaet Assens og pengene.

Her udtalte eksborgmester Hans Ole Hansen (V), at han var blevet totalt rystet, da forligspartierne pludselig begyndte at tale om, at der var oparbejdet et driftsunderskud på 41 millioner de sidste fire år. Det skyldtes efter hans opfattelse manglende evne til at læse og forstå kommunale regnskaber.

- Jeg finder det dybt beklageligt, at Hans Ole Hansen på den måde udstiller Kommunernes Revision og vores egen administration. Det er alene fra dem, jeg har fået tallet. Det er altså ikke noget, jeg har læst mig frem til på egen hånd, siger Truels Schultz.

Han fastholder, at det er på basis af den daglige drift siden 2001, at der nu er behov for en økonomisk genopretning i kommunen.

Marina-millionerne

Derfor havde byrådets økonomiudvalg i denne uge et punkt på programmet, der gik på usikkerheden om de 12 millioner, kommunen fik som sikkerhed i forbindelse med udlejningen af marinaen til et privat selskab.

- Jeg var i sin tid med til at aftale, at de skulle blive i kassen som en konsolidering. Men de er i stedet gået til driften. Det har overrasket mig, men jeg erkender mit medansvar. Derfor er min strategi, at de 12 millioner skal føres tilbage til kommunekassen som led i operation genopretning, siger Truels Schultz.

I øjeblikket afventer man skriftligt svar fra Kommunernes Revision om, hvorvidt de 12 millioner skal være til stede i kassen eller ikke. Der er kommet en forhåndsmelding om, at pengene ikke behøver at være der formelt, da de i givet fald ikke skal betales tilbage, før marinaens brugere opsiger aftalen i 2068.

Borgmester: Nej til Venstres fup og fakta

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce