Borgmester: Jeg negligerer ikke problemerne i sagsbehandlingen

Borgmester Søren Steen Andersen (V). Arkivfoto: Nils Svalebøg

Borgmester: Jeg negligerer ikke problemerne i sagsbehandlingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Line Bæk og Linde Jensen er begge forældre til handicappede børn. De føler, Søren Steen Andersen (V) negligerer problemerne med sagsbehandlingen på handicapområdet i et Facebookopslag. Det afviser borgmesteren.

- Hvorfor nævner du ikke den store fejlrate i handicapsagerne i dit opslag, hvor du roser kommunens sagsbehandling?

- Det gør jeg ikke, fordi rigtig meget af debatten kom fra dig som journalist, da du gjorde os opmærksom på, at vi samlet set i Ankestyrelsen lå rigtigt dårligt. Det tog vi til os og handlede på. Vi har fulgt det brede tal meget tæt. Før lå det typisk på 35 til over 40 procent. Det var i den helt gale ende. Nu observerer vi så, at det Projekt God Sagsbehandling er ved at udvikle sig til noget fornuftigt. Det tager tid, når der skal ske en kulturforandring, og det skulle parres med, at Ankestyrelsens sagsbehandlingstid ligger på 3-8 måneder. Når vi tager det store tal i dag, ligger vi på 23 procent. Det er 23 procent for meget, det er vi helt enige om. Men vi ligger noget flottere nu og i den bedste ende på Fyn og i Syddanmark, og det kvitterer jeg for. Når jeg gør det, ved jeg godt, at man kan lave nedslag og finde steder, hvor vi stadig ikke gør det godt nok. BDO-rapporten berørte handicap og psykiatri. Psykiatri kører godt, men handicap kører ikke godt, og det skal vi forbedre. Derfor følger vi også anvisningerne til punkt og prikke.

- Linda Jensen og Line Bæk føler, du med dit opslag negligerer problemerne i sagsbehandlingen af de handicappedes sager. Gør du det?

- Ingenlunde.

- Kan du forstå, at de føler sådan?

- Ja, jeg kan godt forstå, der er følelser i det. Tallene repræsenter mennesker, og en fejl er en fejl for meget.

- De undrer sig også over, at du bliver ved med at sige, de skal vente på, Projekt God Sagsbehandling slår igennem på handicapområdet. Hvornår sker det?

- Det kan jeg godt forstå. En dag er en for meget er en dag for meget. Jeg har også helt klare foventninger, og jeg har krystalklart udtryk overfor direktionen, at det her skal være nu. Det ved jeg udvalgformanden også har. Udvalget har forleden dag kvitteret for den statusopfølgning, de fik og nikket anerkendende til den.

- Begge forældre er bekymrede over, at du i sommer udtalte, at man kunne være tryg ved sagsbehandlingen i Assens Kommune, selvom BDO afleverede sin rapport om alarmerende dårlig sagsbehandling i voksenhandicapteamet få måneder forinden, og de frygter resultatet er det samme i børnehandicap. Hvorfor sagde du, at de kunne være trygge?

- Det gjorde jeg netop, fordi vi fik rapporten, og på det tidspunkt havde vi taget anvisningerne og fulgt dem en for en, og der var sat en procesplan i gang.

- Hvorfor fortalte du ikke om rapporten, da avisen spurgte, om borgerne kunne være trygge ved sagsbehandlingen?

- Fordi vi har haft rapporten liggende som intern, fordi der kan være genkendelighed i den. Vi har små afdelinger og grupper af medarbejdere og ledere, som kan genkedes af nogle udefra. Der synes jeg som ansvarlig for de ansatte ikke, det ville give mening, at de skulle blive udstillet på nogen måde. Men det betyder ikke, at vi ikke har arbejdet seriøst med rapporten.

- Hverken Line Bæk eller Linda Jensen forstår den forklaring. De mener ikke, man kan genkende nogen ud fra rapporten, som heller ikke nævner nogle navne. Hvad mener du om det?

- Vurdering har bare været sådan. Det var op til Social- og Sundhedsudvalget, om den skulle være åben eller lukket. Hvis de følte, den skulle være åben, så kunne de bare have sagt det.

- Mener du stadig, at handicappede og deres forældre kan være trygge ved sagsbehandlingen i Assens Kommune?

- Ja, det gør jeg da. Men jeg mener ikke, at man aldrig vil kunne lave fejl. Men vi skal have det bragt ned i et fornuftigt leje, hvor man kan være hinanden bekendt, og vi skal ligge i den bedste ende i stedet for den dårlige ende. Der er også mange, som byder ind i debatten og siger, de har et godt samarbejde med kommunen, og at det har de haft gennem mange år. Det er også en del af billedet.

- Line Bæk og Linda Jensen fortæller også, at det sårer dem, når du bruger udtrykket "de få" om handicappede borgere, fordi konsekvenserne af kommunens fejl for dem er alvorlige, og at ting skal i Ankestyrelsen hver eneste gang. Hvad mener du om det?

- Jeg mener ikke andet, end at en fejl er en for meget. Men derfor er man nødt til som politiker at se det i en større kontekst og se, hvor vi er på skalaen. Det betyder ikke, at man ikke interesserer sig for den enkelte.

- Vil du tage ansvaret for at få rettet op på kommunens sagsbehandling på handicapområdet?

- Det vil jeg, og det vil et samlet byråd. Det står jeg i spidsen for. Det er noget, der er sket på min vagt. Vi kan se, det trækker tråde både 10 og 12 år tilbage. Derfor skal der følges op, og det tager jeg ansvaret for.

Borgmester: Jeg negligerer ikke problemerne i sagsbehandlingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce