Borgmester: - Erhvervslivet kvitterer

En ny rundkørsel ved Grønnemose blev indviet tidligere i år. Det kan medvirke til, at virksomhederne giver Assens Kommune en bedre karakter i Dansk Industris lokale erhvervsklimaundersøgelse. Assens blev samlet på landsplan numemr 34 i år. Men med infrastrukturen halter det - Assens blev her kun nummer 74 i denne kategori. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Borgmester: - Erhvervslivet kvitterer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Assens Kommune er sprunget 16 pladser frem i Dansk Industris lokale erhvervsklimaundersøgelse. Det glæder borgmester Søren Steen Andersen (V).

Assens: Sidste år nummer 50. I år nummer 34.

Assens Kommune er gået 16 pladser frem i Dansk Industris lokale erhvervsklimaundersøgelse.

Kommunen bruger undersøgelsen som et pejlemærke for, hvordan det går med erhvervsvenligheden over for virksomhederne - dvs. de større medlemsvirksomheder i Dansk Industri.

Assens scorer højest på dialogen og informationen med kommunen. Her er Assens landets ottende-bedste kommune.

- Erhvervslivet kvitterer virkelig for de indsatser, vi gør, siger borgmester Søren Steen Andersen (V).

Han mener, det falder i god tråd med den tilgang, kommunen har: At man er til for virksomhederne og erhvervslivet.

- Vi har en meget tæt dialog med vores virksomheder. Så ved vi, hvad de går og arbejder med, så vi kan sætte "i gear", siger Søren Steen Andersen.

Kommunens image er kun marginalt blevet bedre.

- Det vidner om, det er et langt sejt træk. Det tager tid, det kan du ikke ændre på fem minutter, siger Søren Steen Andersen.

- Vi har været alt for gode til at fortælle, hvad vi ikke kan. I virkelighedens verden kan vi en hel masse. Potentialet er kæmpestort. Det skal vi være bedre til at fortælle, siger han.

Dårligst går det for Assens med de "kommunale rammevilkår" og den gamle, negative kending for Assens i undersøgelsen - "infrastrukturen". Ligesom Assens ved "skatter, afgifter og gebyrer" er gået tilbage.

- Undersøgelsen belønner dem, der afskaffer f.eks. dækningsafgiften. Det har vi afskaffet. Dem, der gør det nu, rykker måske 20-30 pladser opad, men vi kan ikke gøre noget mere gratis, end det der. Vi har ikke haft byggesagsgebyrer i en årrække, siger borgmesteren.

Erhvervsklimaundersøgelsen
Siden 2010 har Dansk Industri (DI) målt det lokale erhvervsklima i landets kommuner. I år deltog 96 ud af landets 98 kommuner.Assens blev nummer 34. Ikast-Brande Kommuner ligger - som sidste år - nummer et. På Fyn alene er Nyborg Kommune bedst (nummer 11), mens Langeland Kommune er nummer 17. Men sidstnævntes resultat er påvirket af lav svarfrekvens, oplyser DI. Der var deadline i april. 7599 medlemsvirksomheder af DI har deltaget i år besvaret et spørgeskema med 11 kategorier, der sammenholdes med 22 statistiske parametre.

I Assens svarede 61 ud af 143 adspurgte virksomheder. Besvarelserne repræsenterer 1790 arbejdspladser, hvilket svarer til ca. 17,6 procent af de privat beskæftigede i kommunen, ifølge DI.

De 11 kategorier for Assens Kommune med placering ():

1. Overordnet vurdering (24).

2. Kommunale rammevilkår (81).3. Infrastruktur og transport (74).4. Arbejdskraft (25).5. Kommunal sagsbehandling (27).6. Skatter, afgifter og gebyrer (42). 7. Fysisk planlægning (61).8. Brug af private leverandører (22).9. Kommunens image (68).10. Kommunens velfærdsservice (66).11. Information og dialog med kommunen (8).

Kilde: DI, Assens Kommune. Dyk mere indgående ned i kategorierne på di.dk.

Borgmesterkandidat: Ikke Søren Steens skyld alene

Charlotte Vincentz Petersen (S), borgmesterbejler, vil ikke give Søren Steen Andersen æren alene.

- Jeg havde jo gerne set - udover den her undersøgelse - man havde lavet en anden undersøgelse, så man kunne målrette det lidt mere med de indsatser, vi laver. Så man også spurgte andre end lige DI's virksomheder. Men når det er sagt, kan vi kun glæde os over, vi er gået frem, siger hun.

Hun roser Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget for at sætte mange initiativer i gang. Bl.a. en ny vækst- og erhvervsstartegi, hvor flere virksomheder har været med i en task force.

- Og at vi er på rundrejse til virksomhederne med borgmesteren, i forhold til, vi ligger godt med dialogen (i undersøgelsen, red.), nævner hun.

Er det så borgmesterens fortjeneste?

- Det er gået op og ned. Det er derfor jeg synes, det er sådan lidt bare at lægge sin kurv i den her undersøgelse, fordi den er meget afhængig af, hvordan det går i de andre kommuner. Så jeg ved ikke om jeg vil sige, det er borgmesterens skyld, svarer Charlotte Vincetz Petersen.

Borgmester: - Erhvervslivet kvitterer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce