Borgmester: - Det lyser op - også på internationalt plan

Der er smukt ved Helnæs og Helnæsbugten. Det er i disse omgivelser, der - hvis det går igennem - skal være et formidlings- og oplevelsescenter for lystfirskerturisme. Placeringen er ikke på plads endnu. Arkivfoto: Jens Wognsen

Borgmester: - Det lyser op - også på internationalt plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen foreslår i forbindelse med finansloven 2018, at der skal gives otte millioner kroner årligt til et formidlings- og oplevelsescenter for lystfirskerturisme ved Helnæsbugten fra 2018 til 2021, dvs. 32 mio. kr i alt. Borgmester Søren Steen

Hvorfor er området omkring Helnæsbugten blevet valgt?

- Det er, fordi det er lidt af et hotspot inden for lystfiskeri. Vi siger, det er omkring Helnæsbugten (det skal ligge, red.).   

Men det er i Assens Kommune, vi snakker om?

- Jo. Det er nævnt, det er i Assens Kommune. En af fyrtårnene for lystfiskeri i Danmark, det er rent faktisk Helnæs. Helnæs naturgivet er en ø, hvor man kan sige, at næsten uanset vindforholdene, så er det et godt sted at fiske altid. Det næste er, vi har Denmark Fishing & Ourdoor Lodge, som er en unik størrelse. Og så er der hoteller, kroer, overnatninger og butikker og den slags ( i området, red.).

Hvornår finder I ud af, hvor det skal placeres?

- Det kan jeg ikke sige præcist, fordi det her er kommet ret hurtigt oven i hinanden. 

Har kommunen udgifter på det?

- Nej, det har vi ikke. Driftsmæssigt kan man sige, der skal allokeres en person til det. Men det her er ikke noget vi kan indgå i, hvis det medfører en stor drift med fem årsværk. Men vi kan jo sagtens finde ud af en løsning. Det vil vi gerne gøre med organisationer, der har interesse i at have et udstillingsvindue eller en formidlingsopgave i forhold til lystfiskeriet. 

Hvad kommer centeret til at indeholde - hvad kan vi forvente?

- Hovedoverskriften på det er formidling af kystnatur og lystfiskeri og det, der er beslægtet med det. Det kan være, hvad kysten byder på af planter. Og hvad historien er omkring området.   

- Det gode er, vi udnytter skuldersæsonen (dvs. perioden umiddelbart før eller efter højsæsonen, red.). Det er det geniale ved lystfiskeri: Du kan udnytte hotel- og restaurantkapacitet helt anderledes og glatte det ud over året end ved almindelig turisme, som er på sit højeste i juli og august. Her kommer nogle mennesker, som ikke behøver en solrig dag. Man er her for at fiske og koble af. 

Hvad kan man få for otte mio. kr. om året?

- Du kan få stort og småt. For det første et center, der skal bygges så det blender godt ind i omgivelserne og ikke dominerer, men er respektfuld i forhold til omgivelserne.

Hvor meget forventer du, det kan gavne turismen?

- Jeg kan give et eksempel: I foråret var en repræsentant fra Udvikling Assens i Hamborg til en stor messe omkring lystfiskeri og en masse andet. Det kunne man mærke heroppe i sommer, hvor folk faktisk kom med visitkortene. Hvis du tager udgangspunkt i Denmark Fishing & Outdoor Lodge, har de tråde ud til både Italien, Rusland, USA, Nederlandene og Tyskland. Det er vigtigt at sige, det her lyser så meget op - også på internationalt plan - at der kan komme turister, der finder Helnæs. Det smitter af på hele Fyn.

Hvad siger tidshorisonten?

- Hvis vi deler det ud over fire år -'18, '19, '20, '21 - så er der nogle ting, man kan gå relativt hurtigt i gang med - grundlæggende faciliteter og skiltning. De større dyr i åbenbaringen kommer senere, for vi skal jo lige planlægge. 

Der skal findes en grund - hvordan?

- Det skal foregå ved at finde interessenter. Noget kan være offentligt, noget statsejet, noget kan være kommunalt. 

Så man skal ud og købe noget jord?

- Det kan jeg ikke afvise.

Center for Kyst- og Lystfiskerturisme ved Helnæs
Om der kommer et nyt center for kyst- og lystfiskerturisme et sted ved Helnæsbugten i Assens Kommune er ønsket, men det er ikke endeligt besluttet endnu."Regeringen forslår i forbindelse med Finansloven for 2018, at de ideelle muligheder for lystfiskeri i Assens Kommune og området omkring Helnæsbugten bliver understøttet ved, at der etableres et moderne formidlings- og oplevelsescenter for kyst- og lystfiskerturisme. Regeringen har med finansloven prioriteret otte mio. kr. årligt i årene 2018-2021", står der i den pressemeddelelse, der blev sendt ud onsdag af borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V), og partifællen Jane Heitmann, der er sundhedsordfører og folketingsmedlem.

Den præcise beliggenhed er ikke udpeget endnu.
Borgmester Søren Steen Andersen (V) glæder sig over udsigterne til et formidlings- og oplevelsescenter for lystfirskerturisme. Arkivfoto: Martin Kloster
Borgmester Søren Steen Andersen (V) glæder sig over udsigterne til et formidlings- og oplevelsescenter for lystfirskerturisme. Arkivfoto: Martin Kloster

Borgmester: - Det lyser op - også på internationalt plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce