Borgmester: Assens kan også vinde på udflytninger

Borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V), har af og til sin gang i magtens centrum på Christiansborg. Her prøver han at overbevise folketingspolitikerne om alle de gode muligheder i Assens Kommune. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Borgmester: Assens kan også vinde på udflytninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der kom ingen udflytninger af arbejdspladser til Assens Kommune. Men borgmester Søren Steen Andersen (V) mener stadig, at kommunen kan få gavn de mange arbejdspladser, der er på vej til Fyn.

Assens: Der var ingen udflytninger til Assens Kommune af de 4024 statslige arbejdspladser, der blev meldt ud onsdag. Derimod slugte Odense Kommune 440 nye arbejdspladser. Miljøstyrelsen skal ligge i den fynske metropol.

Men havde Assens Kommune overhovedet budt ind på noget - var Assens i spil? Til det svarer borgmester Søren Steen Andersen (V):

- Jeg har skrevet til regeringens koordinationsudvalg, altså til de centrale ministerier og også Sophie Løhde (minister for offentlig innovation, red.), og Troels Lund Poulsen (beskæftigelsesminister, red.). Og det var om, at vi har faciliteterne. Men det er svært for os at skyde ind på at sige: "Vi vil lige nøjagtigt have en styrelse, der har 75 medarbejdere eller 125, og så skal i komme med dem", fortæller Søren Steen Andersen.

- Så skyder vi ret sandsynligt ved siden af skiven. Så vi har sagt, vi har mulighederne, tilføjer Søren Steen Andersen, og siger, at det gamle rådhus ved havnen i Assens kunne være tænkt ind i det. Eller Skallebølle Skole.

Statslige udflytninger til Fyn
Regeringen flyttede i første runde 3900 statslige arbejdspladser fra København ud i provinsen. Onsdag blev yderligere 4024 meldt ud i anden runde.På Fyn:

- Middelfart får dele af Gældsstyrelsen (153 medarbejdere).

- Bogense får Dansk Sprognævn (15).

- Svendborg får dele af Skattestyrelsen (18), dele af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte (18) og dele af Styrelsen for Forskning og Uddannelse (28).

- Nyborg får Lokale- og Anlægsfonden (14)

- Odense får Miljøstyrelsen (440), dele af Skattestyrelsen og Skatteankestyrelsen (21) og Sekretariatet for Studievalg (4).

En sag for regeringen

- Hvis man gerne vil bosætning, og det vil Assens Kommune, havde det så ikke været en mulighed at gå efter at få måske 35 nye medarbejdere (i en styrelse eller sekretariat)?

- Vi får masser af muligheder. Vi er måske nogle af dem på Fyn, der har de største muligheder for at få bosætning, svarer Søren Steen Andersen, og tænker på de borgere, der har måske en halv time i transport ind til et job i Odense, som Assens kunne lokke til. Eller som allerede bor i kommunen og kan få gavn af arbejdspladserne.

Ligeledes af udflytningerne til Middelfart, Svendborg og Nyborg.

- Der er faktisk 600-700 arbejdspladser, der ligger pænt godt i forhold til Assens. Det er en gevinst for både Fyn og Assens Kommune, siger Søren Steen Andersen.

- Men hvorfor bød man for eksempel ikke ind på Miljømærkesekretariatet, der har 24 arbejdspladser (der kom til Løgstør) - det er vel godt dimensioneret til Assens?

- Jeg er helt sikker på, regeringen finder fint ud af, hvor stor en portion medarbejdere, der skal hvorhen. Det behøver vi ikke bruge tid på, det har de ret godt styr på, svarer Søren Steen Andersen.

Plejer egne netværk

Han gør også opmærksom på, siger han, at mange borgmestre selv var overraskede over, hvad de fik af arbejdspladser.

- For at sige, de heller ikke har lagt strategier, nævner Søren Steen Andersen.

- De har lagt en styrelse til Bogense (Dansk Sprognævn med 15 arbejdspladser, red.) og Lokale- og Anlægsfonden til Nyborg (14 arbejdspladser, red.). Det kunne de sagtens have gjort til Assens også, siger borgmesteren.

- Men hvad er det der gør, de vælger Bogense (lille Stenlille på Sjælland fik f.eks. også 113) - de må have haft en lille "pipeline" ind til Christiansborg?

- Det ved jeg ikke. Det må du spørge Bogense om, siger borgmesteren.

- Det der foregår ved det er, at man plejer sit netværk. Ligesom jeg også gør, tilføjer han.

- Man skal huske, at i den sidste ende er det Sophie Løhde og Lars Løkke Rasmussen, der sætter sig ned og slår stregerne, siger Søren Steen Andersen.

Borgmester: Assens kan også vinde på udflytninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce