Når et nyt vinter- og renholdelsesregulativ i Assens Kommune er endeligt vedtaget, vil enhver grundejer ved hjælp af et interaktivt kort kunne se sine forpligtelser. Fra næste vinter skal der ryddes sne ved busstoppesteder.

Inden den første sne falder i den kommende vinter, vil man på Assens Kommunes hjemmeside kunne klikke ind på et interaktivt kort og se nøjagtig, hvilket område man er forpligtet til at holde frit for sne og is om vinteren - og feje og luge på andre årstider.

Med en ny vejlov er der kommet enkelte ændringer.

Miljø- og Teknikudvalget har netop sendt et nyt vinter - og renholdelsesregulativ videre i det politiske system og til godkedelse hos politiet.

Nyt er det blandt andet, at det bliver grundejerens pligt at skovle sne og salte eller gruse omkring busstoppesteder, både hvis stoppestedet er umiddelbart ud for ejendommen, og hvis der er en rabat imellem fortov og busstoppested.

Det er noget, de kommunale sneryddere har taget sig af hidtil, fortæller Freddy Nielsen.

Sneen skal ryddes hurtigst muligt efter snefald, hedder det i regulativet. Freddy Nielsen vil ikke sætte konkrete tidspunkter for, hvornår eksempelvis et busstoppested forventes at være ryddet, men siger, at pligten til at rydde almindeligvis gælder inden for normal arbejdstid.

Læs mere om de nye regler i Fyens Stiftstidende onsdag.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.