Borgere giver mad til trængte familier: De skal også have risalamande

Lions Club i Vissenbjerg og Aarup samler ind til julehjælp. De står med en indkøbsseddel ved Fakta, og så kan kunder vælge at købe en eller flere ting, der står på listen. Varerne bliver givet videre til kommunen, som så giver dem videre til familier, der har brug for dem. Foto:Yilmaz Polat

Borgere giver mad til trængte familier: De skal også have risalamande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange borgere købte ekstra ind ved Fakta i Vissenbjerg lørdag. De ekstra varer donerede de til de julekurve, Lions Club Vissenbjerg-Aarup samler ind til. Julekurvene går ubeskåret til trængte familier i Assens Kommune.

Udenfor Fakta i Vissenbjerg står tre mænd med to halvt fyldte indkøbsvogne i omkring 3 graders varme lørdag formiddag. Der er adskillige glas kartofler og rødkål, pakker med grødris og kaffe og poser med franske kartofler og pebernødder i indkøbsvognene. Men julemaden er ikke til dem selv. De tre mænd er fra Lions Club i Aarup-Vissenbjerg, og de samler ind til 16 udsatte familier, der er trængt på økonomien.

Familierne er udvalgt af Assens Kommune, og de 16 julekurve vil gå til de hårdest ramte familier.

- Er det også til børn?, spørger en kvinde, inden hun går ind i butikken.

Præsident for Lions Vissenbjerg-Aarup, Erik Lindegaard, svarer hende, at det er til familier med børn.

Kort efter kommer kvinden ud med fire store bamser, to dukker, to billedlotteri-spil og nissehuer. Hun er en af de mange borgere, der lørdag vælger at købe lidt ekstra ind til de familier, der ikke selv har penge til at holde jul.

De, der ønsker at deltage, får overrakt sedler med indkøbsønsker på. Deltagerne kan selv vælge, om de vil købe en eller flere ting.

- Det er det her med mange bække små. Mindst halvdelen af dem, der kommer ud fra butikken, lægger noget i vognene. Sidste år måtte vi tage flere vogne i brug, siger Erik Lindegaard.

En af de første til at lægge varer i vognene er Henrik Sørensen på 43 år, der arbejder som butikschef og bor i Vissenbjerg. Han donerer en pose franske kartofler og et glas med rødkål til formålet.

- Det er sådan noget, jeg selv gerne vil have til jul. Jeg kan godt lide tanken i, at det er madvarer, vi giver. Så ved jeg, at der ikke går en masse til administration. Jeg bliver glad indeni, når jeg kan hjælpe andre sådan her, siger han.

Lidt efter kommer et ældre ægtepar ud af butikken med to indkøbsposer i deres vogn. De afleverer begge poser til de tre mænd fra Lions Club, så de selv står tilbage med en tom vogn.

- Vi skulle ikke selv handle. Vi kom bare for at støtte det gode formål. Vi havde skrevet dagen i kalenderen og sat vækkeuret, så vi huskede at komme herhen, siger Flemming Bøgelund på 69 år fra Vissenbjerg.

Hans kone 67-årige Maibritt Bøgelund tilføjer:

- De trængte familier skal have risalamande, ligesom os andre.

Der er ikke mange unge blandt de handlende lørdag formiddag. Først efter cirka en halv times indsamling, dukker en ung mand op. Han lægger en pose pebernødder i vognen.

- Jeg er på vej op for at træne, så jeg skulle bare hente noget vand. Men jeg tænkte, hvorfor ikke? Det er kun ti kroner, og det går til et godt formål, siger Victor Christensen på 20 år, som bor i Vissenbjerg og er ved at uddanne sig til elektriker.

Lions Club samlede ind ved Fakta i Vissenbjerg og Aarup indtil klokken 14 lørdag. Hvis du ikke nåede hen til en Fakta, har du alligevel mulighed for at være med.

Flere borgere har nemlig kontaktet Assens Kommune, fordi de gerne vil støtte de trængte familier, men ikke kommer ud at handle lørdag, og derfor er der oprettet et mobilepay-nummer til formålet. Du kan donere penge til de trængte familier på telefonnummeret 40599903 hele lørdag, hvis du ønsker det.

Heidi Møller Frøkiær på 32 år fra Bred donerede sammen med sine to børn flere pakker grødris og kirsebærsovs. Foto: Yilmaz Polat
Heidi Møller Frøkiær på 32 år fra Bred donerede sammen med sine to børn flere pakker grødris og kirsebærsovs. Foto: Yilmaz Polat
Henrik Sørensen på 43 år er glad for, at indsamlingen går ubeskåret til familierne.
Foto:Yilmaz Polat
Henrik Sørensen på 43 år er glad for, at indsamlingen går ubeskåret til familierne. Foto:Yilmaz Polat
På sedlerne står der ting, familierne kan få brug for.
Foto: Yilmaz Polat
På sedlerne står der ting, familierne kan få brug for. Foto: Yilmaz Polat
Efter en halv times indsamling var der allerede kommet mange varer i indkøbsvognene.
Foto: Yilmaz Polat
Efter en halv times indsamling var der allerede kommet mange varer i indkøbsvognene. Foto: Yilmaz Polat
Ægteparret Flemming og Maibritt Bøgelund deltog også i indsamlingen til de trængte familier sidste år.
Foto: Yilmaz Polat
Ægteparret Flemming og Maibritt Bøgelund deltog også i indsamlingen til de trængte familier sidste år. Foto: Yilmaz Polat

Borgere giver mad til trængte familier: De skal også have risalamande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce