Bonus i jagt på bedragere


Bonus i jagt på bedragere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INDSATS: Kun fire ud af 13 sager om socialt svindel var ubegrundede

Assens: - Gevinsten udgør et betragteligt beløb, som langt overstiger indsatsen.

Så klart melder social- og kulturchef i Assens Kommune, Knud Erik Sørensen, ud om kommunens hidtidige erfaringer med en intensiveret jagt på borgere, der snyder med de sociale ydelser.

- Arbejdet med det særlige sagsområde har efterhånden antaget noget, der ligner en endelig form, og forventningerne er på mange måder blevet indfriet, konstaterer Knud Erik Sørensen.

Assens Kommune har ansat en særlig projektmedarbejder, der skal forsøge at dæmme op for antallet af sager, hvor folk svindler sig til større offentlige ydelser, end de er berettiget til.

Projekmedarbejderen holder indtil videre et skarpt øje med flyttemeddelelser, hvor der kan være mistanke om, at der er opgivet en fiktiv adresse, så udbetalingen af sociale ydelser - som for eksempel kontanthjælp, boligstøtte eller friplads til børnepasning - fortsætter.

Indtil nu har kommunens projektmedarbejder afsluttet i alt 13 sager, hvoraf de fire har vist sig ubegrundede.

I tre tilfælde har de mistænkte borgere valgt at flytte sammen igen i begyndelsen af sagsbehandlingsperioden.

- Hvorvidt dette skyldes projektets præventive effekt, kan man selvfølgelig kun have en formodning om, siger social- og kulturchefen.

Sammen igen

En enkelt sag slutter med, at et par efter afhøring beslutter at genoptage samlivet, og i to tilfælde har kommunen truffet beslutning om en såkaldt tvangsflytning. Det vil sige, at man enten annullerer en borgers folkeregisterflytning eller selv ændrer en adresse. Yderligere to svindelsager ventes afsluttet med en tvangsflytning i den nærmeste fremtid.

Der ligger i øjeblikket 17 sager på projektmedarbejderens bord, hvoraf de tolv drejer sig om snyd med adressen - og ti sager er ifølge kommunen "under overvejelse."

- Indsatsen har hidtil taget udgangspunkt i fiktive adresser, men det har vist sig, at vi samtidig får nogle andre bedragere i nettet som en sidegevinst, fortæller Knud Erik Sørensen og nævner som eksempel sort arbejde og anden skattesvindel.

Kommunens samlede gevinst er endnu ikke gjort op endnu, idet det kræver et større samarbejde mellem en lang række offentlige afdelinger - blandt andet nabokommunerne Haarby og Glamsbjerg, som bidrager med oplysninger i forbindelse med Assens Kommunes undersøgelser.

- Samarbejdet på tværs af kommunegrænserne har stor betydning, for en falsk adresse kan jo være hvor som helst, i princippet også i udlandet, siger Knud Erik Sørensen.

Bonus i jagt på bedragere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce