Familien Skælbæk havde en indbringende langfredag i Fyrtårn Tommerup, da Den Blå Flamme havde sit årlige kræmmermarked.

Tommerup St.: - Har du taget en bamse?

Claus Skærbæk har fået øjenkontakt med en lille pige, som går forbi.

- Den er helt gratis. Du kan vælge i kassen der, siger han og peget på en plastikkasse, der næsten er fyldt til randen med bamser og plysdyr.

De små ben finder lynhurtigt vej til kassen, og øjnene falder på lilla og hvid bamse, der er så sød og blød, at den bare må med hjem.

Kræmmermarked

Langfredag var der kræmmermarked i Fyrtårn Tommerup. I alt 81 boder fordelt i to haller lokkede med gode tilbud.Bag kræmmermarkedet står foreningen Den Blå Flamme, som er støtteforening for håndboldklubben Tommerup HK.

Det er fjerde gang, der er kræmmermarked i hallen, og sæt kryds i kalenderen for langfredag 2019. For der kommer kræmmermarkedet igen.

- Tak, siger hun og krammer bamsen hårdt.

Claus Skærbæk har taget to tredjedele af sine sønner med i Fyrtårn Tommerup, hvor de har en bod ved kræmmermarkedet. Siden klokken 10 har han sammen med Noah på 10 og Ludvig på 7 haft rigtig godt gang i butikken. Også selvom de giver nogle af familiens mange plysdyr og bamser gratis væk.

I løbet af et par timer har trioen solgt for omkring 3000 kroner.

- Vi er billige, lyder den oplagte forklaring fra Claus Skærbæk, der uddyber således:

- Vi skal bare af med tingene. Der er nogle af de andre sælgere her, som har det som delindtægt, så de skal tjene penge. Vi skal bare af med det, så vi ikke skal have det med hjem igen, siger han.

Andre interesser

Tingene, der er til salg, kommer fra drengenes værelser. Så der er borgere i forskellige afskygninger, Lego, biler, spil, fjernstyrede biler, fodboldstøvler, der er blevet for små, og en cykel.

- Det er flere værelser, vi har tømt, siger Noah, mens Claus Skælbæk må konstatere, at med tre drenge og to fætre, der har givet sager videre, så bliver det til meget legetøj.

Det er anden gang, at familien sælger ud. For to år siden var det babylegetøj og Byggemand Bob-ting, men nu er det legetøj til ældre børn, som er på bordet.

- De er ved at komme i den alder, hvor de hellere vil have det elektroniske som Ipads og computerspil. Derfor holder vi udsalg af alt det normale legetøj. Så kommer elektronikken ind i stedet, siger Claus Skælbæk og sælger rundhåndet ud af kassen med værktøj lavet i plastik.

Og den ekstra indkomst? Den er øremærket.

- Til sommerferie, siger Ludvig Skælbæk.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.