Kools Kids A/S, der sælger kvalitetsbørnetøj via internettet, lukker med udgangen af januar

Der er for alvor ved at være tomt på lageret hos Kools Kids A/S i Tommerup St.

Den 80 procents rabat, som blev aktiveret mandag, har allerede gjort tydelige indgreb i varelageret. Men det er kun godt, for med udgangen af januar drejer Tina og Michael Brok nemlig nøglen og lukker.

For Tina og Michael Brok, der har drevet Kools siden 2010, har måttet indse, at det ikke er nok at være stor i Danmark, når det handler om børnetøj. Så gælder det om at være med på det internationale marked.

Kools Kids A/S

Kools Kids A/S startede så småt i november 2009.Bag firmaet stod ægteparret Tina og Michael Brok, som siden etablerede et samarbejde med investor Lars Jørgensen. Siden har parret drevet virksomheden, som sælger børnetøj via nettet.

Kools har lokaler i Tommerup Erhvervspark.

Parret mødte hinanden i tøjfirmaet Møller & Co i Sønderborg og valgte altså at starte for sig selv.

I 2012 modtog parret Tommerup Erhvervsråds Initiativpris.

Selvom Kools har haft godt fat i det danske marked, vælger parret nu at trække stikket, fordi det ikke har fået fodfæste i udlandet.

- Det danske marked er ikke nok. Der er utroligt mange udbydere af lækkert kvalitetsbørnetøj, og der er rigtig mange virksomheder, der starter op hele tiden. Er man kun på det danske marked, er der ikke plads til en større produktion eller til at lave en egenproduktion, som vi har gjort. Der er man simpelthen nødt til at have rigtig godt fat i eksportmarkederne, siger Tina Brok, der betegner markedet for børnetøj for meget konkurrencepræget.

- Kigger vi omkring os, kan vi også se, at de virksomheder, som klarer sig godt, er dem, der har formået at få fat i eksportmarkederne. Faktisk sidder flere af dem med langt hovedparten af deres omsætning på eksportmarkederne.

- Markedet er hårdt i dag, og det kræver en virkelig stor arbejdsindsats - og det er ikke, fordi vi har noget imod det - men det er altid en afvejning af, om man kan udvikle virksomheden og komme derhen, hvor det er økonomisk sjovt. En moden overvejelse har gjort, at vi er landet her i dag, forklarer Tina Brok.

Duft af gazelle

Kools Kids nåede at sende 14 kollektioner på gaden, og firmaet fejrede undervejs store succeser.

- Vi har udvidet af flere omgange, og vi har snuset til Gazelle-prisen, fordi vi har haft en rigtig flot vækst i rigtig mange år. Men i de mange år har vi også ramt år, hvor vi har stagneret eller ikke vækstet i samme omfang. I dag skal man bare være rigtig meget om sig hele tiden for at genere omsætning.

- Vi har ikke formået at komme nok ud over stepperne i forhold til eksportmarkederne, selvom vi har haft rigtig godt fat i det danske marked. Det er nok det, der gør, at vi i dag vælger at sige, at det var det for nu, siger Tina Brok og erkender, at det sidste skridt har manglet.

Nu handler det så om at få solgt så meget af varelageret som muligt. Noget et ophørsudsalg hjælper godt med.

- Der er ikke ret meget tilbage i shoppen, og der er stort set ikke noget, som ikke er udsolgt. Vi blev fuldstændig væltet, da vi startede vores ophørssalg op, siger Tina Brok og fortæller, at der er kommet rigtig mange beskeder til parret på Facebook.

- Mandag gav vi vores kunder besked, og når nu mange melder tilbage, at de har været så glade for os, og at de nærmest ikke kan undvære os, så er det selvfølgelig en smule vemodigt, og man sidder med en klump i halsen. Omvendt er vi også meget afklarede med, at det er rigtige for os - også som privatpersoner - at vi siger, at det er det, der skal ske. Vi har lagt utrolig mange timer i virksomheden i mange år, og vi er helt afklarede med, at der skal ske noget nyt nu. Og så glæder vi os til nogle nye eventyr.

Hvad de bliver, ved Tina og Michael Brok ikke endnu. Men det bliver nok ikke i tekstilbranchen.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.

Mere om emnet

Se alle
Tøjfirma og skoleelever lærte sammen

Tøjfirma og skoleelever lærte sammen

Designer-par faldt for lageret

Designer-par faldt for lageret

Dette ægtepar savner mere tid

Dette ægtepar savner mere tid