Bødetakst sat op: Dyrere at aflevere bøger for sent

Assensbibliotekerne har sat bødetaksten for voksne op. Arkivfoto: Louise Koustrup

Bødetakst sat op: Dyrere at aflevere bøger for sent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu bliver det dyrere at glemme at aflevere en bog på biblioteket.

Nu gælder det fremover om at huske at aflevere sine biblioteksbøger, hvis man har tendens til at glemme dem i bogreolen. 

Fra 1. januar vil det i stedet for 150 kroner nu koste 200 kroner, hvis man i over en måned glemmer at aflevere sine bøger. Forslaget til det forhøjede gebyr er stillet af Assens Bibliotekerne selv, og blev på et udvalgsmøde i starten af december vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget. 

Biblioteksbødernes størrelse beregnes efter, hvor mange dage for sent en låner afleverer sine bøger. Den nye bødetakst lyder derfor, at der skal betales en bøde på 200 kroner på den 49. dag, et materiale er afleveret for sent. De 200 kroner er et engangsbeløb, og er derfor fast, uanset hvor mange bøger, en låner har liggende derhjemme.

Det forhøjede gebyr gælder kun bibliotekernes voksne brugere og ikke børnelånerne. Gebyret er forhøjet, for at biblioteket har mulighed for straks at blokere lånere, så de ikke kan fortsætte med at låne biblioteksmaterialerne. Det er nemlig først ved en bøde på 200 kroner, at bibliotekets computersystem automatisk registrerer, at en låner skal blokeres, så denne ikke kan låne andre materialer, mens de skylder for enten bortkomne eller beskadigede materialer. 

Biblioteket anslår, at der i dag er omkring 50 tilfælde om måneden, hvor en låner, som har fået en regning, ikke automatisk bliver blokeret, fordi deres gebyr er under 200 kroner. 

 

Fakta
Gebyr ved for sen aflevering pr. 1. januarDagen efter, børn: 5,00Dagen efter, voksne: 10,0014. dagen, børn: 10,0014. dagen, voksne: 20,0021. dagen, børn: 30,0021. dagen, voksne: 50,0035. dagen, børn: 75,0035. dagen, voksne: 100,00Over 48 dage, børn (regning): 100,00Over 48 dage, voksne (regning): 200,00

Bødetakst sat op: Dyrere at aflevere bøger for sent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce