Bitter ordkrig i byrådssalen


Bitter ordkrig i byrådssalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KLAGER: Borgmester og SFer krydsede klinger

TOMMERUP: - Jeg må konstatere, at du ikke ønsker, at kommunalbestyrelsen får information ved alvorlige klager over kommunens eller din embedsførelse.

Sådan sluttede Mogens Johansen (SF) sin del af en ordkrig mod Tommerups borgmester Finn Brunse på gårsdagens byrådsmøde. Sidstnævnte fik dog sidste ord.

- Jeg kan ikke lade stå tilbage, at jeg ikke vil informere. Kommunalbestyrelsen får at vide, når der er nyt i sagen. Men for at det her ikke går helt galt, må vi heller vedtage denne redegørelse. Jeg fornemmer, at du er uden for pædagogisk rækkevidde.

- Det er I vist to, der er, mente Lars Voldsgaard (V).

En lille halv time varede striden mellem borgmesteren og SFeren. En strid, der har sit udgangspunkt i den sygedagpengesag, der over de seneste dage er blevet oprullet her i avisen. Her er der blandt andet blevet klaget over FinnBrunse, det blev dog afvist af ombudsmanden. Et punkt om videregivelse af oplysninger er dog stadig ikke afgjort.

Mogens Johansens påstand er, at kommunalbestyrelsen aldrig er blevet informeret om, at der var en sag. Derfor krævede han en redegørelse for samtlige klagesager.

- Grunden er, at jeg savner oplysninger. Vi siger, vi er en åben kommune, men så er det dybt irriterende, at noget skal holdes hemmeligt. Det er ikke rimeligt, at kommunalbestyrelsen skal holdes udenfor, mener SFeren.

Også Venstres Lars Voldsgaard undrede sig. På tirsdagens økonomiudvalgsmøde spurgte han direkte til sagen.

- Du sagde, du ikke var klar over, at der var en sag, men kun havde hørt om det fra et kommunalbestyrelsesmedlem. Nemlig mig.

- Det er ikke korrekt. Du spurgte om der var noget nyt. Og det er der ikke, svarede FinnBrunse.

Flere fra oppositionen understregede herefter vigtigheden af, at de blev ordentligt informeret og "ikke skal høre om det ude i byen." Mens Finn Brunse fastholder, at de er blevet løbende informeret.

Bitter ordkrig i byrådssalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce