Betinget fængsel for overfald på 14-årig


Betinget fængsel for overfald på 14-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DOMSMANDSSAG: To 16-årige dømt for røveri, da de ville give en 14-årig en lærestreg ved at true og slå ham

AARUP/ASSENS: Syv og fem måneders betinget fængsel med en prøvetid på to år og underkastelse af Aarup Kommunes anvisninger.

Sådan lød dommen i går til to 16-årige drenge ved en domsmandsret i Assens, hvor de var tiltalt for røveri, og for den enes vedkommende også fem indbrud i Aarup og Ullerslev sidste år. Begge modtog dommene, selv om de ikke kunne erkende røveri.

Sagen går tilbage til den 7. juli 2003, da de to unge mødtes på en legeplads i Aarup, hvor de drak nogle øl, inden de tog til en fest hos en kammerat om aftenen. Her fik de flere øl og blev tilbudt hash af en 14-årig dreng (N), som de to tiltalte mente havde optrådt meget provokerende over for en to år ældre festdeltager. En af de tiltalte (F) brød sig ikke om, at N røg og angiveligt også solgte hash til mindreårige, ligesom han syntes, at den 14-årige burde vise lidt respekt for de ældre unge.

F gik hen til N og spurgte, hvorfor han opførte sig, som han gjorde, uden at få noget svar. Herefter blev F og den anden tiltalte (K) enige om, at N trængte til en lærestreg og skulle sættes på plads.

F fik lokket N med på en tur på Fuglebakken, mens K var gået i forvejen. F gav N tre- fire lussinger, og på et tidspunkt et knytnæveslag, så han "gik i gulvet". F satte sig på ham, mens K kom til.

N spurgte, hvad de skulle have for at lade ham være, og da han prøvede at stikke af, fik han endnu et knytnæveslag, så han igen faldt til jorden. Han blev også sparket, og ofret forklarede grædende i retten, hvordan han havde været bange og følt sig truet til at udlevere sin mobiltelefon, cigaretter og godt 100 kr. i kontanter fra sin pung.

Den 14-årige måtte på sygehuset til observation for hjernerystelse. En lægeundersøgelse viste desuden, at han havde fået knubs, men ingen varige mén af overfaldet. Han kunne ikke huske, hvem der havde sparket ham.

Anklageren, vicepolitimester Lars Ole Pedersen, betegnede episoden som røveri og krævede seks-otte måneders hel eller delvis ubetinget fængsel med den længste straf til F, som var ene om at slå og skyldig i de fem indbrud. Hans forsvarer, C.C. Horn Andersen, fandt ham kun skyldig i vold og tyveri og plæderede for en betinget dom. K's forsvarer, John Koppel, kunne godt erkende, at hans klient havde været medvirkende til røveri, men han gik kun ind for en betinget dom.

Begge unge er i dag under tilsyn af de sociale myndigheder i Aarup og går på henholdsvis kost- og efterskole i Sønderjylland.

Betinget fængsel for overfald på 14-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce