Besparelser og balloner stjal billedet

Forældre, børn og dagplejere sagde nej til de varslede besparelser med balloner og sang i går. Foto: Kim Rune

Besparelser og balloner stjal billedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vision 2030 fik ikke meget albueplads ved budgetborgermøde i Glamsbjerg i går. Istedet fyldte de varslede besparelser på børneområdet

Glamsbjerg/Assens: Der stod Vision 2030 øverst på programmet i går, hvor der var budgetborgermøde i 10. klassecenteret i Glamsbjerg, men det blev ret hurtigt klart, at de varslede besparelse på på 18 mio. kroner på børneungeområdet fyldte mere hos folk end langsigtede planer. En halv time før budgetborgermødet var cirka 50 forældre, dagplejemødre og bestyrelsesmedlemmer i flere af kommunens børnehuse mødt op med balloner, stop-skilte og slagord som "Ro til at gro", "Tid til omsorg" og "Lille børnegruppe". Med sangen "Livstræet" fik de lokket politikerne ud af 10. klassecenteret, og Camilla Lykke Sørensen, formand for forældrebestyrelsen for den kommunale dagpleje, bad dem om at tænke sig om, inden de begyndte at skære på børne-området igen.

Det er især planerne om at at reducere åbningstiderne i institutionerne med halvanden time om ugen, obligatorisk børnehavestart ved 2,9 år og tidlig SFO-start, der bekymrer.

- Det er som om de har fundet alle de ting frem igen, som vi bad dem om at holde fingrene fra ved sidste sparerunde, sagde Camilla Lykke Sørensen.

Vi vil have tryghed og nærhed, stod der på papirerne, som var klistret op til ære for politikerne, da der i går var budgetborgermøde i Glamsbjerg. Foto: Kim Rune
Vi vil have tryghed og nærhed, stod der på papirerne, som var klistret op til ære for politikerne, da der i går var budgetborgermøde i Glamsbjerg. Foto: Kim Rune

Følge med eller....

Ved budgetborgermødet var der planlagt fem workshops med temaerne fællesskaber og livskvalitet, sundhed, drømmeboliger, en grøn og bæredygtig kommune, flere jobs og den rigtige arbejdskraft. Men inden de gik i gang, brugte fremtidsforsker Anne Skare Nielsen fra Future Navigator lidt tid på at få de fremmødte til at møde den kommende diskussion med et åbent sind og en ja-hat på hovedet. Budskabet var klart: Verden forandrer sig, og dem der ikke forandrer sig med den, taber.

For få tilbud

Efter oplægget kom der gang i de forskellig workshops, og byrådsmedlem Nikolaj Leed Henriksen (V) blev kastet for løverne ved et bord, der primært bestod af mødre og dagplejemødre.

Et luftigt stykke papir, der ikke forpligter, blev der sagt om Vision 2030, og derefter begyndte diskussionen om, hvordan man sikrer en kommune med sunde fællesskaber og livskvalitet.

- Livskvalitet er for mig er blandt andet, at vi sørger for at fange de børn med udfordringer tidligt. Vi skal have et sikkerhedsnet, som samler de svage op. Det er jo også det, et fællesskab handler om, lød det fra Jan Vindahl Hermann, medlem af forældrebestyrelsen i Aarup Børnehusene Aarup.

Jeanette Hansen, mor til to, udtrykte især bekymring over, at der ikke var ret mange tilbud til børn og unge i Assens Kommune, og at nogle af dem derfor søger over i nogle usunde fællesskaber.

- Vi begynder alt for sent, sagde hun.

Besparelser og balloner stjal billedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce