Forældre frygter forringelser i den kommunale dagpleje. Onsdag aften overrækker de knap 500 hjerter til borgmesteren.

Assens: 2016 bliver et skidt år for dagplejen. Det frygter forældre, som derfor har taget initiativ til en event ved Assens Rådhus i aften.

Klokken 18.30 mødes dagplejebestyrelsen, dagplejere og - ifølge bestyrelsen - et større antal forældre, som bruger den kommunale dagpleje i Assens kommune.

Mødestedet er Assens Rådhus ved indgangen til byrådssalen, hvor denne måneds byrådsmøde begynder kl. 19.

Camilla Lykke Sørensen, som sidder i dagplejebestyrelsen, fortæller, at forsamlingen vil overrække knap 500 røde og pink kartonhjerter til borgmester Søren Steen Andersen for at vise, at dagplejen er en hjertesag.

- Vi har en følelse af, at 2016 bliver året for dagplejen, forklarer hun.

Til budgettet for 2017 skal politikerne i Børne- og Uddannelsesudvalget finde besparelser på børne- og ungeområdet for i alt 7,5 millioner kroner. Det er endnu uvist, om og hvor meget, der vil blive sparet på den kommunale dagpleje.

- Men vi har været til et dialogmøde, hvor vi selv skulle komme med forslag til, hvor der kunne spares penge. Vi har blandt andet foreslået, at dagplejerne skulle have tre i stedet for fire børn, så man kan spare penge på gæstedagpleje, siger hun.

Ingen vuggestue til Line

Det er tidligere blevet foreslået, at gæstepleje kan foregå i kommunens vuggestuer for at spare penge.

Men den løsning ønsker Camilla Lykke Sørensen ikke for sin datter, halvandet år gamle Line.

- Så vil jeg hellere tage en sygedag. Vuggestuen er så stor. Der er en grund til, at vi har valgt dagplejen, for i vuggestuen kan der ikke sidde en dagplejer - som nu - og koncentrere sig fuldt ud om en lille gruppe på tre-fire børn, siger den 29-årige mor med et blik på sin datter, der leger på en tyk madras hos sin dagplejer Berit Nannberg.

Normalt passer 33-årige Berit Nannberg fire børn i sit hjem i Ebberup, men i dag er det ene barn sygt, så kun Line, Iben og Mie hopper rundt på den marineblå madras i legerummet.

De tre børn kræver konstant Berits opmærksomhed.

Ord skal standse sparekniv

Berit Nannberg er uddannet pædagog og har arbejdet som dagplejer i syv år.

Hun er også bekymret. Især fordi, Assens Kommune har valgt at udskyde ansættelsen af en ny leder til den kommunale dagpleje.

- Lige nu har vi ingen leder, så vi er en nem gruppe at skære på. For eksempel ved at lægge os ind under områdeinstitutionerne.

- Og hvad er problemet i det?

- Man er ikke en fælles enhed, som man er i dag, med fælles værdier og holdninger, og en fælles forståelse af, at dagplejen er noget særligt, forklarer hun.

Også Berit Nannberg har tænkt sig at møde op ved rådhuset i aften klokken 18.30.

Forældre og dagplejere håber, at hjerterne, hvor der er skrevet positive stikord om dagplejen, vil give politikerne lyst til at holde sparekniven væk fra dagplejen.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.