Haarby: Der plejer at være rift om pladserne i Haarby Kirke, når menighedsrådet inviterer til musikalske aftener.

Haarby Kirke lagde for to år siden gulv og hvælvinger til en koncert med U2-kopibandet Die Herren, og sidste forår var det Dissing og Las, der var på besøg i kirken for at fortolke Bob Dylans tekster og melodier.

Tirsdag den 12. april kan publikum høre nyfortolkninger af kendte kunstnere og bands som Jimi Hendrix, Elvis Presley, The Beatles og Rolling Stones i kirken.

Det er kvartetten Rock, Håb og Kærlighed, der vil synge nogle af de kendte hits fra 1970'erne og læse tekster mellem sangene.

Bandets navn er en omskrivning af det kendte 60'er-statement Love, Peace and Understanding.

"Det er blevet sagt, at Den Danske Salmebog er danskernes anden bibel, og i udlandet misunder de os vore store salmedigtere. Den poesibog, som salmebogen rettelig er, vil vi gerne give ekstra opmærksomhed. Rock, Håb og Kærlighed yder hermed sit bidrag ved i et kalejdoskop at sammenstille danske kernesalmer med stærke bibeltekster og klassiske rocksange", skriver bandet om sig selv og gengiver den afdøde forfatter Dan Turells' beskrivelse i sin bog om sit første møde med B.S.Ingemanns kendte salme "Lysets engel":

"Da jeg hørte det første vers af "Lysets engel går med glans" besvimede jeg for første gang i mit liv. Jeg faldt sammen og blev båret ind i et klasseværelse, hvor jeg vågnede nogle minutter senere stadig mumlende - sagde de - om lysets engel. Dette billede var så stærkt og rent, at det kunne ramme selv en 10-årig gadedreng i hjertet eller livet, under en morgensang man, barn og barn imellem, ellers kun opfattede som en lejlighed til at parodiere og gøre nar".

Tro, Håb og Kærlighed består af skuespiller Tina Kruse Andersen, sangsolist Simon Mott Madsen, Bjørn Krog Thesbjerg på klaver og Tore Bjørn Larsen på kirkeorgel.

Koncerten begynder klokken 19.30. Næste år vender Die Herren tilbage med en koncert i Haarby Kirke den 27. april.

  • Plovgaard_Søren

    Af: