Torsdag aften har Frøbjerg Festspil premiere på "Sommer i Tyrol", så nu er de allersidste forberedelser i gang på Frøbjerg Bavnehøj.

Frøbjerg: Sommerfuglene med deres baskende vinger er så småt ved at finde vej til Frøbjerg Bavnehøj. For det er onsdag aften, at Frøbjerg Festspil åbner til en ny sæson fyldt med højt humør, dans, musik, grin og dansk klassiker på Bavnehøjen, når der er generalprøve.

Torsdag er premiere på "Sommer i Tyrol", og alt skal nok være klart, når tæppet går - i overført forstand - klokken 20. Det forsikrer Vagn T. Madsen, der har styret arbejdet med at omdanne den fynske bavnehøj til en alpetop.

Sommer i Tyrol

 Frøbjerg Festspil opfører i år "Sommer i Tyrol", der handler om stridigheder og kærlighedsforviklinger hen over sommeren på Hotel Den Hvide Hest i Tyrol.

Det er tredje gang klassikeren bliver spillet på Frøbjerg Bavnehøj. Stykket har også været opført i 2007 og 1992.

Stykket har premiere d. 10. august 2017 og spiller indtil d. 26. august 2017.

Der kan købes billetter på hjemmesiden frobjerg.billetten.dk eller i billetsalget for foden af Frøbjerg Bavnehøj.

 

- Vi er i gang med det allersidste til scenen, så den ser pæn og ordenlig ud. Så vi bliver bestemt klar til premieren torsdag, siger Vagn T. Madsen.

Vagn T. Madsen og hans folk har mange års erfaring i at bygge scenen op, men der kom dog en streg i regningen i år. En af masterne, der holder lys og højtaler, blev nemlig lagt ned.

- Der var én, der kom til at hænge i, og så blev masten bukket et par meter ned. Han var naturligvis meget ked af det, og i hu og hast blev der fundet reservedele, så masten kunne blive stillet op igen, og den fungerer nu.

- Folk omkring os kender vores behov, og de er så hjælpsomme, siger Vagn T. Madsen, der glæder sig over, at ingen personer kom til skade.

- Der var heldigvis kun materiel skade. Det var en kamp, der skulle overvindes, og det blev den.

Fornuftigt billetsalg

Med en premiere, der nærmer sig med hastige skridt, gør Vagn T. Madsen en tidlig status over billetsalget.

- Det ser fornuftigt ud. Vi er på niveau med, hvad vi solgte i forsalg til "Den eneste ene" sidste år, så det ser rigtig fint ud, siger han og erkender, at der bliver skævet til vejrudsigten.

For vejret har en indflydelse på publikums lyst til en aften under åben himmel.

- Vi kan se på billetsalget, når det ikke er tørvejr. Så bliver der ikke solgt så mange, som hvis solen skinner en dag.

Omkring 13.500 personer så sidste år "Den eneste ene", og håbet er, at "Sommer i Tyrol" kan trække lige så mange til Bavnehøjen. Hvis ikke flere.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.