Byrådet vil arbejde for et stisystem på Assensbanen. Det bliver i dialog med folkene bag skinnecyklerne
Skinnecyklerne fra Lilleskovens Teglværk får nok snart konkurrence om pladsen på den nedlagte jernbane mellem Tommerup og Assens.

Assens Byråd besluttede i aftes, at de vil samarbejde med Skov- og Naturstyrelsen om en plan for jernbanestrækningen.

Det bringer kommunen et skridt nærmere et stisystem på Assensbanen.

Det er endnu usikkert, hvad beslutningen om samarbejdet med Skov- og Naturstyrelsen kommer til at betyde for skinnecyklerne.

Skov- og Naturstyrelsen har tidligere udtalt, at de udelukkende kan se muligheder for at deltage i et samarbejde om banestrækningen, hvis det er for at bygge stisystem til gående, cyklister og ridende.

På en del af strækningen

- Jeg har svært ved at se, hvordan de to ting (skinnecykler og stisystem, red.) kan forenes, sagde statsskovrider Søren Strandgaard fra Skov- og Naturstyrelsen 20. april i disse spalter.

Han har dog senere givet udtryk for, at Skov- og Naturstyrelsen ikke vil afvise, at der fortsat kan være skinnecykler på en del af strækningen.

Dialog med skinnecykler

Hvad løsningen bliver, skal besluttes i dialog med folkene fra Lilleskovens Teglværk, besluttede politikerne på byrådsmødet.

- Som udgangspunkt skal det ske i samarbejde med skinnecyklerne, for de er et meget stort aktiv for kommunen, sagde Søren Steen Andersen (V).

Læs om økonomien i samarbejdet i Fyens Stiftstidende onsdag
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Skinnecykler er en guldgrube

Skinnecykler er en guldgrube

Bør skinnecyklerne bevares?

Bør skinnecyklerne bevares?

Skinnecykler er ved at køre af sporet

Skinnecykler er ved at køre af sporet