Bågøfærgen slås med frosten

Tove Thomsen fra Assens bemærkede i weekenden, at Bågøfærgen tog sig ekstra sejlture for at holde sejlrenden fri for is. Hun knipsede samtidig et billede af færgens arbejde. Privatfoto.

Bågøfærgen slås med frosten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Assens/Bågø: Bågøfærgens personale glæder sig over, at vinden blæser fra en sydlig retning i disse dage.

Det får nemlig isen til at flyde ud af Assens Havn, hvor det har en tendens til at klumpe sammen og gøre sejladsen besværlig.

I weekenden besluttede færgens personale sig for at benytte den gunstige vindretning og gøre en ekstra indsats for at holde sejlrenden farbar.

- Søndag eftermiddag brugte vi pausen mellem to sejladser på at rydde lidt op. Vi sejlede en ekstra runde for at brække den is op, som har klumpet sig sammen ved havnen, fortæller Ove Jensen, som er overfartsleder på Bågøfærgen.

Færgen har indtil videre kunnet bevare den normale drift på trods af det langvarige frostvejr.

- Men det kan ændre sig i løbet af et par timer, siger Ove Jensen.

Han forklarer, at færgen hver morgen opdager mere is ude på bæltet, og hvis vindretningen skifter, og det klumper sig sammen ved færgelejerne, generer det sejladsen.

- Så når vindretningen er god, forsøger vi at gøre alt, hvad vi kan for at holde den fri for is. Det er jo stort set kun os, som sejler i området for tiden, siger Ove Jensen.

Han glæder sig over, at vejrmeldingerne spår tøvejr sidst på ugen.

Bågøfærgen slås med frosten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce