Claus Vilsmark fra Ebberup fik hjælp af bådejer Henrik Nederby, da en tyv mandag eftermiddag var i færd med at stjæle hans Bayliner-båd i Assens Marina.

En resolut indsats af Henrik Nederby fra Assens forhindrede mandag eftermiddag, at bådejer Claus Vilsmark fra Nordby ved Ebberup fik stjålet sin 27-fods Bayliner-båd.

Båden ligger på Bro C i Assens Marina kun et stensmut fra Henrik Nederbys egen båd. Henrik Nederby sad ved sin båd og nød eftermiddagssolen, da han hørte, at nogen forsøgte at starte en af bådene på broen.

- Det lød ikke helt, som det skulle. Jeg tænkte, at det da var mærkeligt, at Claus ikke kunne få startet sin båd. Så ringede jeg til ham og spurgte, om han havde skiftet mekaniker, fordi der gik en mand rundt og pillede i hans båd, fortæller Henrik Nederby.

Henrik Nederby fik råbt nogle af de øvrige personer på marinaen op, og tyven forsvandt lige så stille og roligt fra båden.

- Han steg ind i en bil, der stod parkeret for enden af broen. Her havde hans makker snakket med nogle af bådejerne, der var i gang med at reparere på deres både og på den måde afledt opmærksomheden fra tyvens forehavende, forklarer Henrik Nederby, der har haft båd i Assens Marina i tre år.

Det er Claus Vilsmarks først sæson som bådejer med fast bådplads i Assens Marina.

- Jeg er sikker på, at der er tale om et bestillingsarbejde. Jeg har læst, at der lige for tiden er stor efterspørgsel på Bayline- og Sea Ray-både. Jeg er bare glad for, at Henrik handlede så hurtigt, som han gjorde. Var der gået nogle sekunder mere, havde min båd været væk, siger Claus Vilsmark.

Han vurderer, at hans båd har en salgsværdi på lige under 200.000 kroner.

  • Plovgaard_Søren

    Af: