Astmabørn lider psykisk


Astmabørn lider psykisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SOMMERLEJR: Astmabørn kan få psykiske mén, siger leder af sommerlejr
GLAMSBJERG: - I kommer lidt for tidligt. Vi er lige ved at gøre klar til plastic med sæbevand, siger Ole Møller Hansen.

Umiddelbart lyder det jo som en sommeraktivitet til en flok unger uden bekymringer, men det er ikke tilfældet.

De 45 børn, alle med astma eller allergi, der i disse dage er samlet på Glamsbjerg Fri- og Efterskole for at deltage i dette års sommerlejr "Luftballonnen", kæmper, ifølge lejrleder Ole Møller Hansen, dagligt en psykisk kamp for at leve med deres handicap.

- Astma er en fysisk sygdom, men den kan sagtens medføre psykiske mén i form af mindreværd og isolationsfølelse. Derfor er der behov for mere opmærksomhed omkring astma og allergi, mener han.

"At være anderledes"

- Det drejer sig om, at børn med astma og allergi altid er anderledes end andre. Når de andre spiller fodbold, kan de ikke være med så længe. Når de bliver teenagere og skal i byen, kan de ikke tåle røg på diskotekerne. Der er mange eksempler, siger Ole Møller Hansen.

En af deltagerne på årets sommerlejr, Kamilla Jensen, 13, fra Brørup, bekræfter den version af historien.

- Jeg har prøvet at blive moppet i skolen, fordi jeg har astma. Det har mest været i gymnastiktimerne, fordi jeg ikke kan det samme som de andre.

En anden af deltagerne, Casper Post, 14, fra Hundige, har tilsvarende oplevelser.

- Det er det bedste ved lejren her. At vi alle har astma og er lige, siger han.

Overset folkesygdom

- Det er vor tids oversete folkesygdom. Cirka hver 10. barn har astma. Men det er jo ikke som et brækket ben eller et sår, der bløder, så derfor opfatter andre det måske ikke som så alvorligt. Mange glemmer bare, at astmabørn altid står på sidelinjen og kigger på alt det sjovepå grund af deres handicap. Det er vor tids oversete folkesygdom, siger Ole Møller Hansen, der i øvrigt selv har tre børn med astma.

Da vi er på vej ud fra lejren, er plastic og sæbevand på plads, og unger i badebukser glider af sted med fuld fart og ser ud til at have det sjovt. Men her er der heller ikke nogen, der griner, hvis man trænger til en pause.

Astmabørn lider psykisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce