Assens siger nej til fredning

Dyred Banke lige uden for Tommerup St. ligger i fredningsområdet. Her er ønsket at bevare udsigten, der på gode dage rækker helt til Samsø. Arkivfoto: Peter Leth-larsen

Assens siger nej til fredning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturen ved Hesbjerg får det ikke bedre af at blive fredet, mener Miljø-, Teknik- og Planudvalget i Assens Kommune.

Tommerup: Assens Kommune skal sige nej til fredning af Hesbjergkilen, et område på 486 hektar nordøst for Tommerup St., der omfatter Ernebjerg, Hesbjerg og Øghaven. Det mener Miljø-, Teknik- og Plan-udvalget. Langt størstedelen af området er beliggende i Odense Kommune, men 47 hektar hører til Assens Kommune.

Det er Danmarks Naturfredningsforening, der har rejst fredningsforslaget for at beskytte naturen i området og undgå den råstofudnyttelse, som regionplanen åbner mulighed for.

Men naturen er mindst lige så godt beskyttet i private hænder, mener udvalget for Miljø, Teknik og Plan, der derfor anbefaler byrådet at sige nej til at være medrejser på sagen.

- De 47 lodsejere, der har det areal, har stor respekt for naturen og har 25 kilometer sti. Det, vil jeg mene, kan stille de flestes appetit, og hvis man ikke kommer ind og graver efter det ler, der er der, bevarer man også istidsgeologien. Ved fredning kan du næsten ikke gøre andet end at passe naturen. Det, synes vi, er et stort indgreb, siger udvalgsformand Dan Gørtz (V).

Til gengæld vil udvalget godt arbejde for, at regionen udtager råstofområdet af det foreslåede fredningsområde.

Et stort indgreb

Det er fredningsmyndighederne, der afgør, om området skal fredes. Kommunerne har blot ret til at afgive høringssvar.

Bliver området fredet, kan Assens Kommune blive pålagt at betale, selv om den er imod fredningen. Hvis fredningen gennemføres vil Assens Kommune skulle betale et beløb op til 183.000 kroner.

En gruppe lodsejere har sendt et høringssvar til Assens Kommune, hvori de gør opmærksom på, at de allerede værner om naturen, og at de frygter, at en øget adgang til naturen, som er en af tankerne bag fredningsforslaget, vil være til skade for den.

De gør også opmærksom på, at der er mange andre tilgængelige naturområder i både Odense og Assens Kommuner. I Tommerup St. er der områder på 123 hektar.

Assens siger nej til fredning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce