Assens i den gule trøje til juli

TV 2’s Tour de France-studie, som det så ud engang. Nu rykkes det tre dage til Assens senere i år. Arkivfoto

Assens i den gule trøje til juli

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TV2 sender til sommer direkte tv fra Assens i tre dage i forbindelse med cykelløbet Tour de Frances 100 års jubilæum

Assens: Tour de France kommer til Assens - på storskærm.

I forbindelse med Tour de Frances 100 års jubilæum i juli, vil TV2, som sender direkte fra det sagnomspundne cykelløb, i år gøre det anderledes. Tv-stationen fra det før så ildelugtende kvægtorv har nemlig udpeget syv byer rundt om i landet, der skal være base tre dage under transmissionerne i forbindelse med løbet. Assens er en af de syv udvalgte.

Det glæder både borgmester Finn Brunse (S) og kommunaldirektør Henning Qvick, som ser store muligheder for at brande Assens i dagene 12.-14. juli, når TV 2 sender live fra Assens.

- Det bliver et brag af en cykelfest, fastslår Finn Brunse allerede her ved forårsklassiker-tiden af året.

De andre seks byer er Marielyst på Lolland, Helsingør, Kerteminde, Odense, Hvide Sande ved Vesterhavet og Ringkøbing Fjord samt Sæby ved Frederikshavn i Vendsyssel.

Storskærm ved Pulsen

Da der kun er små tre måneder til, foregår der nu et stort logistisk og praktisk arbejde på den høje klinge med at få det hele på plads.

Der skal afvikles et børnecykelløb - Kids Tour - i fire alderklasser fra 3 til 12 år på henholdsvis 1 km og 10 km. Hvor præcis disse løb køres, vides endnu ikke, men en mulighed er for eksempel at køre et af dem ved bakkerne ved Skalbjerg og Vissenbjerg 14. juli. Det er datoen for Bastilledagen i Frankring, hvor der samtidig er en bjerg-etape samme dag.

Kardinalpunket i livetransmissionerne bliver Pulsen ved Arena Assens, hvor rummeligheden er til det. TV 2 sætter en storskærm og pavilloner op.

Enkeltstart i skinnecykel

Derudover arbejder kommunen videre med en liste med flere idéer: Et kendiscykelløb, mountainbikeløb på jordbassinerne over for Pulsen, kulinariske oplevelser af enhver slags, eller måske kunne Tobaksgaarden i biffen vise Jørgen Leths episke film ”En forårsdag i helvede” fra 1976, hvor Leth med ”resignerende” sprogblomster følger forårsklassikeren Paris-Roubaix.

- Og man kunne også forestille sig en enkeltstart i skinnecykel, nævner Henning Qvick også.

Assens Kommune har allerede nedsat en arbejdsgruppe. Holdkaptajn bliver konsulenten Inge Dahl, som kommunen allerede kender fra tidligere samarbejder.

Assens i den gule trøje til juli

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce