Assens har flest tvangsauktioner på Fyn

Assens er den kommune på Fyn, hvor der er berammet flest tvangsauktioner for tiden. Grafik Gert Ejton

Assens har flest tvangsauktioner på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Assens er den kommune på Fyn, hvor der er berammet flest tvangsauktioner for tiden.

Assens kedelige rekord med flest tvangsauktioner på Fyn bliver næsten tangeret hos nabokommunen Faaborg-Midtfyn, hvor der er berammet 12 tvangsauktioner mod Assens' 13. Det viser de seneste tal indhentet hos hjemmesiden tvangsauktioner.dk og Statstidende.

Det er typisk i landområderne, at den er gal med kreditværdigheden hos de uheldige berørte, som altså i yderste konsekvens må afhænde deres boliger i retssalene til højestbydende.Og håbe på bedste udfald for at dække hullet i økonomien.

Det drejer sig om seks villaer, fem landbrug og henholdsvis en udlejningsejendom og en erhvervsejendom. Fire af dem findes på adresser ved Vissenbjerg, fire andre ved Glamsbjerg, to ved Haarby og en ved Tommerup - og kun én i kommunens ”hovedstadsområde” Assens.

Ond spiral

Morten Skak, lektor ved Syddansk Universitet, som forsker i boligøkonomi og velfærd, mener at der er en sammenhæng i, at der er flest tvangsauktioner i yderområderne af kommunen og ikke inde omkring Assens.

- Der er en tendens til, at folk flytter fra yderområderne. Fra land mod by. Det vil sige, at husene (i yderområderne, red.) ikke holder priserne så godt. Samtidig har mange huskøbere typisk et lån. Og hvis personerne ikke kan betale deres lån, starter man med et forsøg med et almindeligt salg gennem en mægler. Hvis det ikke lykkedes, går man ofte til en tvangsauktion, siger Morten Skak.

Altså en ond spiral.

Assens har flest tvangsauktioner på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce