Assens for fulde sejl starter tirsdag: Her er seks ting, du ikke må gå glip af


Assens for fulde sejl starter tirsdag: Her er seks ting, du ikke må gå glip af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Katrine West, kulturkonsulent i Assens Kommune, har seks forslag til ting, du ikke må gå glip af under Assens for fulde sejl.

1. Jeg synes i hvert fald optoget om morgenen er værd at se. Det er festligt, og der er farver på. Der er musik, der er en nar, og der er hestevogne. Det er en introduktion til hele dagen, og det giver en idé om, hvad det hele går ud på.

2. Jeg er selv spændt på en ny ting, som kommer i år, og det er de åbne baggårde. Det er museet, som står for det. Man kan blandt andet opleve, hvordan man vaskede tøj i 1800-tallet. Jeg har ladet mig fortælle, at det er noget med aske, og jeg tror, det både bliver spændende og lærerigt at se og deltage i det.

3. Hvis vi bliver ved de nye ting, er der for børnene i år en svingkarrusel, som heller ikke har været med før. Det er en hyggelig, lille ting, Tonny Trifolikom står for det, og han kan være en oplevelse i sig selv, tænker jeg. Han er en underholdende gøglertype.

4. Der er også det helt selvfølgelige. Man skal se skibene komme ind. Det er spektakulært. Der kommer flere skibe i år end nogensinde før. Man kan på afstand se skibene med sejl på, og det er flot at se dem komme ind én efter én og lægge til. Man kan se hvordan, havnen fyldes med liv og smukke, gamle skibe. Sidste år slog vi rekorden med 41 skibe, men nu kommer der 51. Derfor kan man sagtens se det, hvis man har set det før. En fjerdedel af skibene er fra før 1900, den næste fjerdedel er fra det første årti i 1900-tallet. Nogle få skibe er yngre end 1950, men de fleste er skibe af ældre dato. Det er et stykke sejlende kulturarv.

5. Noget, der også er meget oplagt er, at vi har en helt speciel teaterforestilling i år på Nordmolen, som hedder Opha. Det er en coproduktion mellem to teatre, og det er en blanding mellem nycirkus med luftakrobatik, teaterfortælling og musik. Det foregår fra en mobil kran, og det er virkelig noget, man ikke må gå glip af. Det er meget specielt, vi overhovedet får forestillingen til Assens. Forestillingen er støttet af alle mulige fonde og havde premiere på CPH Stage. Så vidt jeg ved, er det den eneste forestilling, de holder på Fyn. Forestillingen spiller kl. halv 7, når skibene er kommet ind, og det bliver med alle skibene som baggrund. Det skal nok blive virkelig flot.

6. Museum Vestfyn er medarrangør og har virkeligt gjort meget for at holde alle udstillinger åbne. Der er gratis rundvisning i flere af dem, og alle museets afdelinger er åbne. Det er jo ret fint at man kan benytte sig af lejligheden til at se dem.

Assens for fulde sejl starter tirsdag: Her er seks ting, du ikke må gå glip af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce