Assens for fulde sejl: 5 ting du skal se

Stemningen er normalt helt i top blandt de flere tusinde folk, der strømmer til byen, når der er træskibe og marked ved 'Assens for fulde sejl'. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Assens for fulde sejl: 5 ting du skal se

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag er der 'Assens for fulde sejl' med 1800 tals-marked, bevaringsværdige træskibe og masser af aktiviteter i byen fra morgen til aften.

Der er fuldt program fra klokken 9.50 til klokken 22.30 tirsdag 23. juli, når der er 'Assens for fulde sejl' i forbindelse med, at de bevaringsværdige træskibe lægger til i Assens Havn i løbet af eftermiddagen - fra ved 15-tiden, hvis vejret tillader det. Louise Skøtt Christensen, bureauleder i Udvikling Assens, og Ingrid Vatne, museumsinspektør i Museum Vestfyn, peger her på, hvad du ikke må gå glip af.

1. For børnefamilierne
Husk; dele af Assens midtby bliver spærret for trafik fra tirsdag morgen og 24 timer frem. Grafik: Leif Nørmark

- Der er hyret gøglere ind, som giver lidt mere fylde i bybilledet. De laver nogle shows både på Torvet og ved Willemoesgården, og de går rundt i byen i løbet af dagen og laver lidt sjov med folk. De henvender sig måske lidt mere til det yngre publikum, for det er et meget bredt publikum, der kommer, men også mange børnefamilier. Det er der, hvor jeg tænker, at vi kan lave noget, som er mere målrettet dem til hele dagen, siger Louise Skøtt Christensen, der er bureauleder i Udvikling Assens, som i år står for afviklingen af 'Assens for fulde sejl'.

Hun peger også på, at man gratis kan få en tur rundt i byen i hestevogn i byen. Det sørger Øbjerggård for.

- Og så har skoleskibet 'Fulton' cirkus med. Det glæder vi os rigtig meget til, og klokken 16 er der cirkus på havnen og lidt på skibet. Efterfølgende er der workshop for børn, hvor de kan prøve nogle af artisterierne, siger hun.

2. For ørerne

Louise Skøtt Christensen fortæller, at der bliver sat et højtaleranlæg op på Torvet og på havnen. Det vil blive brugt til at reklamere for de mange aktiviteter, som finder sted i løbet af dagen.

- Vi vil sige det 15 minutter før; 'Nu er der snart gøgl på Torvet' og sådan nogle ting, så vi får publikum dirigeret rundt, hvor der sker noget. For der sker bare så meget den dag, at man som publikum også skal gøres opmærksom på det. Det er ikke sikkert, at man har fået et program, nogle dumper jo bare tilfældigt til Assens den dag.

Samtidig vil Alice Breindal Sørensen, der tidligere ejede skonnerten 'Havet', speake, når de 48 træskibe ankommer til Assens Havn.

- Hun vil fortælle om de 48 skibe, der er med. Det er ikke sikkert, hun kan nå at sige noget om dem alle. Hvis de kommer meget tæt, vælger hun nogle ud, som hun tænker er mest oplagte at fortælle om: det er de ældste eller dem, har en speciel finesse med sejlet, eller 'Fulton', som har hørt hjemme i Assens. Hun prøver at give den fortælling, som er spændende for det publikum, som lytter.

3. For historien

Museum Vestfyn deltager også i 'Assens for fulde sejl'.

Således er der åbent i udstillingerne 'Ernst' fra 10-19, 'Mennesket & Havnen fra 10-22 og i Willemoesgårdens baggård fra 10-13.

- Vi vil gerne sætte fokus på de flotte baggårde, vi har i Assens. Willemoesgårdens baggård er normalt ikke en, man ser, så der laver vi en baggårdsvask. Vi får vand fra det gamle vaskehus ved Plum, som var en del af Willemoesgården i tidernes morgen, fortæller museumsinspektør Ingrid Vatne.

Desuden er der byvandring med Suzanne Hestbæk klokken 16.15 og 19. Begge gange med start fra Willemoesstatuen på Kogehusmolen.

Derudover deltager Assens Forsyning og viser, hvordan håndtering af vand og affald er sket gennem tiderne.

4. For købelysten

Byens butikker holder naturligvis åbent i dagtimerne, men det er ikke kun der, man kan lade sig friste af gode tilbud.

Der er nemlig også boder på havnen og ikke mindst på Østergade omkring Torvet, hvor der er 1800 tals-marked.

- Man skal sørge for at få besøgt boderne. Der er i år 30 boder ned gennem Østergade, som sælger alt muligt lige fra hjemmelavede ting til lækkert brød, flødeboller, glaskunst og alverdens ting. Der er et bredt udvalg af handel, man kan gøre i byen den dag, siger Louise Skøtt Christensen.

5. Tidligt - og sent

Dagens aktiviteter begynder klokken 9.50, når der er optog gennem Østergade. Turen går fra rundkørslen (ved Møllevej/Nørregade) og ned mod Torvet.

Det sker med blandt andet musik, gøgl, Assens Borgerlige Politikorps og Faaborg Kanonérlaug.

'Assens for fulde sejl' afsluttes med et jonglør-show med ild og lyskegler på Midtermolen kl. 22, hvorefter der er fællessang og slutteligt fyrværkeri fra kl. 22.30

Assens for fulde sejl: 5 ting du skal se

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce