Assens får 10 millioner til stort byprojekt: - Det er fantastisk

Assens Havn med Tobleronehusene i forgrunden. Foto: Michael Bager

Assens får 10 millioner til stort byprojekt: - Det er fantastisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Realdania støtter seks forskellige kommuners byprojekter. Assens er blandt de heldige kommuner og får 10 millioner til at binde hovedgaden bedre sammen med havnen.

Assens Kommune kan se frem til 10 millioner kroner til et større byprojekt, der skal binde hovedgaden og havnen bedre sammen.

31 kommuner søgte, og seks kommuner får nu støtte fra Realdania til forskellige projekter i kommunernes hovedbyer som del af "Hovedbyer på forkant". Støtten til Assens er den største blandt de seks kommuner og skal blandt andet gå til et nyt, moderne bibliotek og en ny havneplads som del af byrådets udviklingsplan for byen.

- Assens er et godt eksempel på en hovedby med nogle oplagte potentialer, der kan bruges til at styrke bylivet og skabe positiv udvikling i byen - både for borgere og besøgende. Projektet vil bidrage til at styrke forbindelsen mellem den historiske hovedgade og havnemiljøet. Og så vil det moderne bibliotek være med til at skabe et naturligt samlingssted i området. Vi glæder os til at se projektet blive til virkelighed, siger Björn Emil Härtel Jensen, projektchef hos Realdania, i en pressemeddelelse.

Fakta
Assens: Støttebeløb: 10 millioner kroner. Projekt: Byrum, der binder hovedgade og havn sammenFrederiksværk: Støttebeløb: 6,3 millioner kroner. Projekt: Byrum mellem hovedgade og Gjethuset samt Arresø kanal

Løgstør: Støttebeløb: 2 millioner kroner. Projekt: Passage mellem bymidten og havnen

Næstved: Støttebeløb: 3,5 millioner kroner. Projekt: Byrum i den nordlige bymidte

Odder: Støttebeløb: 7,5 millioner kroner. Projekt: Forbindelse mellem centralt supermarked og handelsgade

Aabenraa: Støttebeløb: 9,1 millioner kroner. Projekt: Byrum på tværs af bymidte og ved et nyt sundhedshus

- Et moderne knudepunkt

Det nye bibliotek, som også skal huse andre aktiviteter og derfor kaldes et "multitek", skal ligge i det tidligere rådhus på Willesmoesgade, som nu skal ombygges. Assens Bibliotek flytter ind, og bygningen skal desuden huse fælleskaber, kulturoplevelser, formidling og events, oplyser kommunen.

Foran skal der etableres en ny havneplads, som skal være et centralt knudepunkt mellem bymidten og havnen.

Assens' borgmester Søren Steen Andersen (V) er glad for, at der nu kan tages hul på byomdannelsen ved havnen, som han håber kan være med til at fastholde og tiltrække borgere, turister, erhvervsdrivende og investorer.

- Det er fantastisk, at Realdania også ser potentialet i åbningstrækket. Vi vil noget med Assens! Assens er en attraktiv og velbevaret købstad med en helt enestående beliggenhed lige ud til Lillebælt og med en bynær havn. Det udnytter vi nu ved at skabe et moderne knudepunkt, som binder byen og havnen sammen, udtaler han i en pressemeddelelse.

Lokal finansiering

Realdanias støtte tildeles under forudsætning af, at der kan rejses tilsvarende lokal medfinansiering.

Den blev vedtaget af byrådet i februar. Tre millioner kroner kommer fra budgettet for 2020 til byudvikling, og de resterende syv millioner tages fra det beløb, der kom ind ved salget af Naturgas Fyn.

Byrådet er enige om, at pengene fra det salg netop skal gå til udviklingsprojekter, der understøtter Vision 2030 - Med vilje og hjerte.

Derudover vil byrådet også ændre Søndre Ringvej, så trafikken ikke skal forbi den kommende, nye havneplads. Vejomlægningen koster 4,5 millioner og vil blive indarbejdet i budgettet for 2020-2023, oplyser kommunen.

Assens får 10 millioner til stort byprojekt: - Det er fantastisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce